TV der bevæger dig

Politikere i kø med ideer til at skaffe praktiserende læger

Socialdemokrat og venstrepolitiker forenes i forslag om at gøre noget ved manglen på praktiserende læger her hos os.

Os, der bor vest for Storebælt, betaler altså også skat. Vi har ret til den samme adgang til læger, som alle andre, siger Chr. Rabjerg Madsen, Soc.dem. Foto: Jacob Teichert

Stephanie Lose, Venstre, foreslår at det offentlige ansætter praktiserende læger. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

1 af 2

På tværs af partiskel kommer politikerne nu med forslag til at imødegå manglen på private praktiserende læger, som nu også breder sig til Esbjerg, Danmarks femte største by.

Tirsdag fortalte TV SYD om Flemming Jørgensen og hans kone Gitte Kristensen fra Esbjerg, som ikke kan finde en ny praktiserende læge i byen, efter at Landssamarbejdsudvalget har gennemført et forslag fra Region Syddanmark om at tvangslukke deres praktiserende læge i næste måned.

Læs også Flemming og hans kone mister læge - afvist af fem andre læger

Folketingsmanden Christian Rabjerg Madsen, Soc.dem., Kolding, foreslår onsdag, at lægers løn skal differentieres efter geografi, sådan at læger langt væk fra Hovedstaden får en højere løn for det samme arbejde.

- Os, der bor vest for Storebælt, betaler altså også skat, og vi har naturligvis ret til den samme adgang til læger som andre i Danmark, siger Christian Rabjerg Madsen til TV SYD, og han har nu stillet en række spørgsmål til Sundhedsminister Sophie Løhde, Venstre, bl.a. om hun finder det hensigtsmæssigt, at kronisk syge patienter som Flemming Jørgensen og Gitte Kristensen nu må nøjes med skiftende lægevikarer.

Hør ham i klippet her:

Tirsdag foreslog formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose, Venstre, i TV SYD, at regionerne får lov til at ansætte læger, som arbejder som praktiserende i lægeklinikker, drevet af regionerne.

- vi kan ikke trylle læger op af jorden, og derfor vil vi i regionerne have lov til at drive regionsklinikker på permanent basis. Dermed kan vi tilbyde, at patienter får en fast tilknyttet læge, sagde regionsrådsformanden.

Hør hende i klippet her:

00:37

Stephanie Lose, Venstre, foreslår, at det offentlige ansætter praktiserende læger.

Luk video

 

Mest sete på tvsyd.dk