Regionsrådsformandens juleønske: En medicinuddannelse i Esbjerg

Stehanie Lose (V) har sendt et brev til sine partikammerater på Christiansborg om hjælp. Ønsket er at få en medicinuddannelse til Esbjerg. Erfaringer viser nemlig, at læger bliver i området, når de er færdige med deres uddannelse.

Der rives og flås i lægerne. For der er mangel på dem. For sygehusene betyder det, at man lapper hullerne med udenlandske læger og med dyre vikarer.

Nu vil også Region Syddanmark og Syddansk Universitet (SdU) gøre noget ved det.

quote

Det er en god måde at få folk flyttet, før de gror fast i universitetsbyerne.

Mads Svane Liljekvist, læge, Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg 

Venstres regionsrådsformand Stephanie Lose har sendt et brev til sine partikammerater på Christiansborg - Søren Pind og Ellen Thrane Nørby - om hjælp. Ønsket er at få en medicinuddannelse til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Alle erfaringer viser nemlig, at lægerne bliver i området, når de er færdige med deres uddannelse. 

Loses juleønske er en lægeuddannelse i Esbjerg
Loses juleønske er en lægeuddannelse i Esbjerg
Foto: Finn Grahndin, TV SYD

En udmelding som de yngre læger i Esbjerg er meget begejstret for: 

- Vi har en fantastisk god uddannelse af lægerne på Sydvestjysk Sygehus, når de kommer. Men at få dem integreret på sygehuset før, ser vi som en stor fordel, siger Lene Hymøller Mundbjerg, yngre læge, Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

quote

Vi har en fantastisk god uddannelse af lægerne på Sydvestjysk Sygehus, når de kommer. Men at få dem integreret på sygehuset før, ser vi som en stor fordel.

Lene Hymøller Mundbjerg, læge, Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Også læge Mads Svane Liljekvist ser store fordele ved at få uddannelsen til Esbjerg:

- Det er en fin plan til at få nogle læger, hvor der måske er lidt mangel på ansøgninger til uddannelsesstillingerne. Det er en god måde at få folk flyttet, før de gror fast i universitetsbyerne. 

Den nye uddannelse skulle gerne tiltrække 35-50 studerende fra 2021. Nu håber man i Esbjerg, at staten vil betale for lægeuddannelsen. 

Lige nu kan man læse medicin i København, Aarhus, Aalborg og Odense.