Poul Erik Svendsen har mistet flertallets tillid i regionsrådet

Næstformanden i Region Syddanmark Poul Erik Svendsen (S) er nu i hård politisk modvind efter, at han fremkaldte afsked med sundhedsdirektør Jens Elkjær.

Gruppeformændene for seks partier, der tilsammen repræsenterer 25 af de 41 medlemmer i regionsrådet har mistet tilliden til næstformand Poul Erik Svendsen (S), der onsdag i sidste uge  krævede regionens sundhedsdirektør fyret for rullende tv-kameraer.

Gruppeformændene Thyge Nielsen, Venstre, Thies Mathiasen, Dansk Folkeparti, Kristian Grønbæk Andersen, Radikale Venstre, Marianne Mørk Mathiesen, Liberal Alliance, Lasse Krull, Konservative og Holger Gorm Petersen, Vejle Folkeparti, der tilsammen repræsenterer 25 af de 41 medlemmer i regionsrådet, er hårde i deres kritik af Poul Erik Svendsen.

I deres fælles åbne brev skriver de bl.a., at Poul Erik Svendsen har ageret uværdigt og uanstændigt som ledende regionspolitiker og kalder hans udtalelser for "et helt uhørt bagholdsangreb" og fortsætter:

-  Det er tankevækkende, at Poul-Erik Svendsen, når han taler om udluftning og udrensning, helt har glemt sin egen rolle. Politikerne har det øverste ansvar, og den del skal vi selvfølgelig påtage os. Poul-Erik Svendsen, der har været udvalgsformand og 1. næstformand i hele regionens levetid, flygter belejligt fra sit eget store ansvar. Der er så sandelig kø ved håndvasken.

- Vi går også gerne forrest for at rydde op i det, der af af Poul-Erik Svendsen er blevet døbt ”den syge politiske kultur” - en kultur som Svendsen senest har demonstreret ved sin adfærd i onsdags. En adfærd, der også har markant svækket vores tillid til ham. Hvis vi skal genoprette tilliden til regionen og hinanden, må Poul-Erik Svendsen også her tage ansvar!

Tiden må så vise, om tilliden til Poul-Erik Svendsen kan genoprettes, spørger de seks gruppeformænd.