TV der bevæger dig

Håbløs mand i køkken bad til Hüttemeier

Konkurrencen i Mændenes Maddyst blev så hård, at deltager Mike Frandsen tog legendarisk køkkenvåben i brug.

Mike Frandsen tager skåneærmer i brug for at klare dagens udfordring. Foto: STV

Det dampede ud af ovnene, og tyk røg steg op fra panderne i køkkenet på EUC i Haderslev, da de otte tilbageværende mænd i "Mændenes Maddyst" kastede sig over ugens kulinariske udfordring.  

Den 28-årige deltager Mike Frandsen fra Vamdrup synes ikke, at han havde gjort det godt nok i programseriens  første udfordringer, så han havde udtænkt en plan.

Han besøgte sin mor, som havde et par gamle blomstrede skåneærmer liggende på loftet, og dem iførte Mike sig så til dagens udfordring.

 - Efter dagens optagelse til programmet sad vi og så et klip på YouTube med Kirsten Hüttemeier. Jeg blev inspireret og tænkte, at det måske kunne hjælpe mig, siger Mike Frandsen.

Udødelige skåneærmer 

Kirsten Hüttemeier var husholdningslærer, kogebogsforfatter og tv-vært på Hüttemeiers madmagasin på TV 2. Her lavede hun mad med rigeligt af fløde, smør og bacon, spiste ikke grøntsager og fuldkorn, men ville gerne lære de unge dengang at koge en kartoffel.

Det var også i TV 2-programmerne, Kirsten Hüttemeier lancerede og udødeliggjorde de såkaldte skåneærmer.

Hun blev nærmest en kultfigur og var ofte parodieret i revyer over hele landet. Kirsten Hüttemeier døde i 2003 - 88 år gammel.   

Kig med søndag

Om de storblomstrede skåneærmer hjalp Mike i konkurrencen, kan du se i Mændenes Maddyst søndag klokken 19.30.

Mere kultur