TV der bevæger dig

Mona Talab skal lære at drive egen madbod

Mona Talab og andre flygtninge i Fredericia er lige nu i gang med at lære at skabe deres eget job.

Mona Talab kan godt lave mad - men ønsker mere viden om økonomi. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

Mona Talab kan godt lave mad - men mangler viden om økonomi. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

1 af 2

Det er konference- og messecentret Messe C i Fredericia, der har lavet et iværksætterkursus for ledige flygtninge, hvor de skal lære at drive deres egen streetfood-bod. Mona Talab er en ud af fire flygtninge, der netop er startet på et 20 ugers iværksætterforløb, hvor de skal lære at drive deres egen streetfood-bod.

- Det er rigtig sjovt. Det er sjovt at lære bl.a. at lave dansk mad og samtidig lære fra mig med iransk mad, lyder det fra Mona Talab, der er flygtning fra Iran.

Flygtningene lærer alt fra at beregne mængder af mad, regler for fødevarer og bygning af en lille streetfood-bod til at holde styr på økonomien og lave markedsføring.

- Mad har jeg nogenlunde styr på, men det er vigtigt for mig også at lære om fx økonomi, lyder det fra Mona Talab.

Hos Messe C er de overbeviste om, at flygtningene kan bruge kurset til at starte selv bagefter.

- Streetfood er in og i øjeblikket noget, der hører de store byer som København og Århus til, men vi tror på, at det kan løbe rundt med boder i provinsen, lyder det fra Elke Preisler, der er event- og marketingchef i Messe C, som netop har streetfood som tema i messecentret i øjeblikket. 

Du kan se Med på job - Messe C herunder eller på TV SYD+ klokken 19.55 eller 22.40.

28:07

Messe C i Fredericia er Danmarks tredjestørste messecenter og råder over 33.000 kvadratmeter haller til afholdelse af fagmesser, udstillinger og konferencer.

Luk video