TV der bevæger dig

Radiator skal mindske bakterier på sygehuse

Hvert år får ca. 60.000 mennesker infektioner, mens de er indlagt på sygehusene - flere dør af det. Ny radiator skal mindske risikoen for smitte.

Ved første øjekast ligner det en dørkarm - men det er faktisk er radiator. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

Alle ved, at rengøring på sygehuse er vigtigt. Et af de steder der ofte gemmer på mange bakterier, er radiatorer  og på sygehuse kan det have katastrofale følger.

En ny type radiator, som kun har én overflade, og for eksempel er integreret i væggen, er nu udviklet på Hudevad Care i Ribe. 

På  Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har man netop installeret den nye type radiator i deres nye akutmodtagelse.

- Vi har valgt de nye radiatorer, fordi de er meget nemme at rengøre og mindsker smitterisikoen for både patienter og personale, siger projektleder på Sydvestjysk Sygehus, Per Spliid Andersen, til TV SYD.

Mange af de infektioner som patienter får på sygehusene, kommer nemlig fra multiresistente bakterier, som blandt andet findes i miljøet omkring patienterne - herunder radiatorerne. 

Her i lagerhallen bliver fremtidens radiatorer fremstillet - blandt andet til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

Hudevad Care udviklede radiatorerne blandt andet fordi de blev klar over, at der var et kæmpe problem i sundhedssektoren med netop støv og bakterier i de traditionelle radiatorer.    

Den nye radiator er også installeret på Panuminstituttet i København og forleden blev et stort læs af den nyudviklede radiator sendt til Rigshospitalet. 

Hudevad Care har også taget patent på radiatoren i EU, i USA og i Kina. Lande som også er intereseret i den nye radiator.

I serien "Med På Job" besøger TV SYD onsdag Hudevad Care / Ribe Jernstøberi. Se udsendelsen herunder eller på TV SYD+ klokken 19.55 eller 22.35.

28:03

Efteråret er over os, og det betyder, at radiatorerne skal tændes.

Luk video