Sønderjyske pølser med mere sønderjysk kød

Sønderjyske producenter skal stå sammen og støtte hinanden – Højer Pølser i Tønder har derfor droppet flere af deres udenlandske leverandører.

Tidligere fik Højer Pølser 70 procent af deres kød fra udlandet, primært fra Nordtyskland og Spanien, men nu har de droppet langt størstedelen af deres udenlandske leverandører til fordel for de sønderjyske. Nu får de kun 20 procent kød fra udlandet.

- Tidligere havde vi kun mulighed for at få bestemte udskæringer fra blandt andet Tyskland, men nu kan vi få dem lokalt, så det vil vi hellere. Det er vigtigt for os, at vi støtter hinanden lokalt, lyder det fra direktør i Højer Pølser Jan Müller.

quote

Det er vigtigt for os, at vi støtter hinanden lokalt

Jan Müller, direktør, Højer Pølser

Det er blandt andet det lille Danish Crown-slagteri i Skærbæk, der har fået flere ordrer, efter Højer Pølser trak deres råvareleverancer tilbage til det lokale. Det har betydet flere arbejdspladser på slagteriet:

- Vi havde to kontraktansatte, som havde en usikker fremtid. Med de nye ordrer fra Højer Pølser har vi kunne fastansætte dem, så det har betydet to jobs mere i Skærbæk, og det er jo fantastisk, lyder det fra Jan Frydensberg, der er driftsleder hos Danish Crown i Skærbæk.

Både Jan Frydensberg fra slagteriet i Skærbæk og Jan Müller fra Højer Pølser ser det nye samarbejde som et startskud til flere samarbejder i det sønderjyske.

- Det er vigtigt, at vi står sammen. Det betyder meget for os og er noget, som vi er meget opmærksomme på, siger Jan Müller og Jan Frydenberg supplerer:

- Med jobs følger købekraft og med købekraft følger vækst, så det er jo den rigtige vej for lokalsamfundet herude på marsken.