TV der bevæger dig

Vær sikker på job - bliv mekaniker

Om ti år vil der blive stor mangel på mekanikere, vurderer Dansk Arbejdsgiverforening.

Autoværkstederne kan løbe i store problemer om 10 år, hvor der forventes at blive stor mangel på mekanikere. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

At rode med biler er noget, som mange unge mænd elsker at gøre, men ikke desto mindre vil færre stå med næsen i motoren i fremtiden.

Vi mangler allerede nu mekanikere i vores afdeling i Sønderborg, så vi har fået en forsmag på, hvad der venter alvorligt om ti år.

Søren Pedersen, Autoværkstedet Bent Pedersen, Esbjerg

Dansk Arbejdsgiverforening vurderer i en ny analyse, at der om ti år vil mangle knap 9.000 mekanikere på landsplan. Det får det til at løbe koldt ned af nakken på ejer af autoværkstedet Bent Pedersen i Esbjerg, Søren Pedersen:

- Det er selvfølgelig noget, vi frygter. Vi mangler allerede nu mekanikere i vores afdeling i Sønderborg, så vi har fået en forsmag på, hvad der venter alvorligt om ti år, og det er selvfølgelig et stort problem at mangle folk, siger Søren Pedersen. 

På autoværkstedet Bent Pedersens afdeling i Sønderborg (foto fra Esbjerg) mangler de allerede mekanikere. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

Regeringen, DA og LO har indgået en aftale, der skal komme problemet i forkøbet. Den skal få erhvervsskolerne til at optage elever tilpasse arbejdsmarkedets fremtidige behov, og så skal virksomheder, der tager flere lærlinge belønnes, imens dem, der tager færre, skal straffes økonomisk.

Analysen fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at der også vil blive mangel på elektrikere og kontoruddannede, imens der bliver overflod af frisører, bygningsmalere og butiksansatte.

Se snigpremiere på Med på job fra autoværkstedet Bent Pedersen herunder - eller se med på TV SYD+ klokken 19.55 og 22.40. 

28:03

Snart kan du tjekke dæktryk og fjernstyre meget andet på din bil fra en app på telefonen.

Luk video

 

Mest sete på tvsyd.dk