Pelseri i Varde har nu under 30 smittede medarbejdere

Sydvestjysk Pelscenter i Varde har fredag under 30 smittetilfælde, fortæller formand Svend Pedersen.

Det går den rigtige vej for smitten blandt de mere end 100 medarbejdere på Sydvestjysk Pelscenter, der tidligere på ugen fik at vide, at de var testet positive med corona. 

Sydvestjysk Pelscenter får alle medarbejderne testet hver fredag. I kølvandet på testen fredag i sidste uge fik 88 medarbejdere efterfølgende besked om, at de var smittet. Efter en ny test i mandags steg antallet af smittede til over 100.  

quote

Vores medarbejdere bor tæt sammen og arbejder tæt sammen. Derfor formoder vi, at det er derigennem, at smitten er opstået.

Svend Pedersen, formand for Sydvestjysk Pelscenter

Men nu viser nye test, at antallet af smittetilfælde blandt medarbejderne er faldet til under 30.

Formanden for Sydvestjysk Pelscenter, Svend Pedersen, forventer derfor, at fabrikken er oppe på fuld arbejdsstyrke igen i begyndelsen af næste uge.

- Vi har nu under 30 smittede, så det går den rigtige vej. Og resten af vores medarbejdere er testet igen i dag. De 30 kan starte op igen på mandag, hvis de er uden symptomer, siger Svend Pedersen.

Bor tæt sammen

Smittetilfældene er alle konstateret blandt pelscenterets udenlandske sæsonarbejdere, som er kommet til landet i forbindelse med pelsningen af de mange dyr fra raske minkfarme, der i disse uger er blevet bragt ind til pelseriet. De er indkvarteret i sommerhuse og feriecentre, når de ikke er på arbejde.

-  Vi får ikke en pind at vide fra myndighederne, så vi ved stadig ikke præcis, hvor smitten er kommet fra. Men vores medarbejdere bor tæt sammen og arbejder tæt sammen. Derfor formoder vi, at det er derigennem, at smitten er opstået, siger Svend Pedersen.

Samme melding giver borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl (Venstre).

- De behandler raske mink på stedet, så vi forventer, at det er noget, sæsonarbejderne har bragt ind på pelseriet, lyder det fra borgmesteren.