Statsministeren kommer til kaffe hos minkavler Peter Hindbo

Minkavler Peter Hindbo og sønnen Andreas Hindbo ved Jordrup får torsdag besøg af statsminister Mette Frederiksen.

Peter Hindbo og hans søn Andreas Hindbo får torsdag eftermiddag besøg af statsminister Mette Frederiksen (S).

- Statsministeriet ringede tirsdag eftermiddag til mig og spurgte, om jeg ville have besøg af Mette Frederiksen, og det sagde jeg ja til, fortæller Peter Hindbo.

Peter Hindbo og sønnen Andreas, der har overtaget dele af produktionen, står lige nu midt i pelsningen af de sidste 11.000 mink ud af årets produktion på 25.000. 

- Vi har sørget meget og grædt rigtig meget, men det værste venter nok, når alle skind er færdigpelset, og medarbejderne er væk. Det frygter jeg lidt, fortæller Peter Hindbo.

Produktionshallerne står nu gabende tomme, efter han og alle andre minkavlere i Danmark blev beordret til at slå samtlige mink ihjel på grund af udviklingen af virusset covid-19. 

Bitter men byder statsministeren velkommen

Men selvom Peter Hindbo og resten af familien som med et slag har mistet hele deres livsværk, så byder de alligevel Mette Frederiksen velkommen:

- Jeg er nok lidt bitter, men bider det i mig. Nu glæder jeg mig til at vise min gård frem, da jeg har fået at vide, hun aldrig har set en minkfarm før også selvom produktionshallerne står tomme.

Besøget begynder med en kop kaffe og en snak

Når Mette Frederiksen ankommer til familien Hindbos ejendom i Jordrup, begynder besøget med en kop kaffe:

- Jeg vil selvfølgelig fortælle hende om, hvordan vi har oplevet hele dette kaos, og hvilke langtrækkende konsekvenser det har ikke bare for mig personligt, men for hele erhvervet, siger Peter Hindbo.

Efter kaffen taget Peter Hindbo statsministeren ud i de nu tomme stalde samt viser hende rundt i pelseriet, hvor pelsningen af de sidste skind er i fuld gang.