TV der bevæger dig

Unge kvinder: Derfor sender vi nøgenbilleder af os selv

Louise Ormstrup og Cathrine Lydia har delt nøgenbilleder af sig selv online – og det vil de have lov til, uden billederne bliver delt imod deres vilje.

Her er en af de tjenester, unge bruger til at dele nøgenbilleder af sig selv. Foto: Tais Tullin, TV SYD

TV SYD har i den seneste uge fortalt om, hvordan kvinder får delt nøgenbilleder imod deres vilje i temaet Nøgen på nettet. Og på TV SYDs Facebook-side har især et spørgsmål presset sig på: Hvorfor holder de unge kvinder ikke bare op med at tage nøgenbilleder? Logikken er, at hvis der ingen billeder er, så er der ingen nøgenbilleder at dele.

Jeg ved, han bliver glad, og jeg bliver glad for bekræftelsen.

Louise Ormstrup

Vi peger derfor mikrofonen mod to unge kvinder for at få svar på netop det spørgsmål.

Louise Ormstrup og Cathrine Lydia er, som TV SYD i går kunne fortælle, gået til kamp mod, at folk deler private nøgenbilleder på nettet. Og samtidig vil de forsvare retten til selv at tage nøgenbilleder.

- Jeg ved, han (ham, der modtager billedet) bliver glad, og jeg bliver glad for bekræftelsen. Selvfølgelig skal jeg have lov til at gøre det, siger Louise Ormstrup til TV SYD.

Pirrer hinanden

00:35

Louise Ormstrup fortæller, der er flere årsager til, hun sender nøgenbilleder.

Luk video

De to kvinder fortæller, at der hovedsagligt er to årsager til, de sender nøgenbilleder til deres partnere.

- Jeg kan ikke se noget forkert i at gøre det og pirre hinanden på den måde. Jeg får bekræftelse og forhåbentlig god sex, fortæller Louise Ormstrup og bliver suppleret af Cathrine Lydia:

- Det handler også om at få at vide: ”Du ser godt ud”. Så føler man, at man gør det.

- Den der bekræftelse, tror jeg, alle mennesker har brug for, og hvis jeg finder det der, så ser jeg ikke noget forkert i det, siger Louise Ormstrup.

Kender konsekvenserne

01:13

Cathrine Lydia forklarer, hvorfor hun vælger at sende nøgenbilleder til sin kæreste.

Luk video

De to kvinder lægger på ingen måde skjul på, at de har delt nøgenbilleder af sig selv online. Og faktisk har Louise Ormstrup også selv mærket, hvordan det føles, når nøgenbilleder bliver delt imod sin vilje.

Som 17-årig optog hun en video af sig selv, som hun delte med sin daværende kæreste. Fire år senere – sidste år – blev videoen pludselig delt i Esbjerg, hvor hun kommer fra, og på hendes arbejdsplads.

- Det har da rørt mig, men jeg har ikke tænkt mig at lade vær. Hvorfor skal jeg gå rundt og være bange?, spørger Louise Ormstrup.

Hvorfor lader du ikke bare vær med at tage nøgenbilleder?

- Det kan jeg da godt lade vær med, men hvorfor skal jeg lade mig skræmme af, at nogen er så modbydelig, at de vil dele de her billeder, siger Louise Ormstrup til TV SYD.

Og Cathrine Lydia har heller ikke tænkt sig at stoppe: 

- Man tænker ikke på, at det godt kan være, de bliver delt. Det tænker man ikke på i det sekund, man sender billedet. Og så gør man det egentlig bare.