Beboere i chok: Umuligt at sælge huset

Beboerne på villavej i Skrydstrup er i chok efter borgermøde onsdag aften. Vi kommer aldrig af med husene, siger en beboer.

Den foreløbige melding til beboerne på villavejen Bjergvang i Skrydstrup er, at de ikke skal regne med at få deres huse opkøbt af staten, når de nye larmende F-35 kampfly ankommer til flyvestationen. 

Det var meldingen til blandt andre Frank Holst, der bor på Bjergvang, som er den villavej i Skrydstrup, der er tættest på landingsbanen på Flyvestation Skrydstrup. Og han er ikke i tvivl om konsekvensen af indkøbet af de nye F-35 kampfly, der vil larme betydeligt mere end de nuværende F-16.

- Vi kommer aldrig nogensinde af med vores hus. Vi er gift med det, for ingen vil købe et hus her, siger han til TV SYD. 

På borgermødet onsdag aften orienterede Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse om planerne for indkøb og implementering af de nye kampfly F-35 samt beregninger om støjniveauer omkring flyvestationen. Beboere i det villakvarter, der ligger tættest på flyvestationen, fortalte onsdag til TV SYD, at de håbede på at få deres huse opkøbt på grund af for meget støj. 

quote

Vi kommer aldrig nogensinde af med vores hus.

Frank Holst, beboer Bjergvang

Efter borgermødet er det håb dog borte hos Frank Holst. Det ser nemlig ud til, at 10-15 landejendomme øst for flyvestationen bliver eksproprieret. Ikke husene på Bjergvang.

- Det er meget chokerende. De fortalte os på borgermødet, at støjgrænsen ligger lige på den anden side af vores hæk, så vi bliver ikke berørt, siger Frank Holst til TV SYD og tilføjer:

- Det ser mærkeligt ud. Vi tror simpelthen ikke på de beregninger, og vi tror heller ikke på, at den planlagte støjvold virker. 

Han fortæller, at de ifølge orienteringen på borgermødet skal forvente at blive berørt af terminalstøj i otte uger om året i forbindelse med natteflyvninger og øvelser. Uden at blive kompenseret for det.

I forbindelse med sagen om støjbelastning fra de nye F-35 kampfly mødes det socialdemokratiske folketingsmedlem Jesper Petersen med lokale grundejerforeninger i Skrydstrup mandag d. 4. december.