TV der bevæger dig

Bred aftale sikrer naboer kompensation for støj fra F35-kampfly

Der er bred politisk enighed om sætte 250 millioner kroner af til naboer til Flyvestation Skrydstrup, der bliver generet af støjen fra kommende F35-kampfly.

Regeringen vil hjælpe naboer til Fighter Wing Skrydstrup i Sønderjylland, som kan vente øget støj, når de nye F-35-fly tages i brug. Foto: Amir Cohen, Scanpix

Der er fredag formiddag indgået en aftale om kompensation til naboer for støj fra kommende F35-kampfly ved Flyvestation Skrydstrup.

S-regeringen og de øvrige partier bag forsvarsforliget, det vil sige Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative, De Radikale og Liberal Alliance, har aftalt en kompensationsmodel, skriver Forsvarsministeriet på sin hjemmeside.

250 millioner kroner til naboer

Aftalen sikrer cirka 250 millioner kroner til de naboer, der bliver støjmæssigt påvirket af nye F35-kampfly ved Flyvestation Skrydstrup.

Pengene, som skal holdes inden for det samlede kampflybudget, skal bruges på opkøb af huse og støjisolering.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er tilfreds med aftalen:

- Vi er nået frem til en retfærdig og ambitiøs støjkompensationsmodel, siger hun i en pressemeddelelse.

- En model, der sikrer, at flyvevåbnet kan beskytte Danmark og danskerne, samtidig med at naboerne til Flyvestation Skrydstrup bliver behandlet ordentligt.

- Det handler om Danmarks sikkerhed, men det handler også om godt naboskab, siger Trine Bramsen.

Modellen sikrer støjkompensation til over 1600 boliger i området omkring Flyvestation Skrydstrup.

Beboerne i de 117 mest støjbelastede huse får også et tilbud om, at staten opkøber deres huse. Dette tilbud gælder i ti år.

Mest sete på tvsyd.dk