Firma vinder uanset hvad

Mens politikere og eksperter strides om, hvilket jagerfly Danmark skal vælge som erstatning for F-16-flyene, så vinder Billund-firma - uanset valget

Scandinavian Avionics i Billund har tilsyneladende skudt papegøjen. For firmaet har nu indgået forhåndsaftaler med alle de tre selskaber, der er med i kapløbet om at skulle producere jagerfly til Danmark. For ca. 30 milliarder kroner.

Firmaet har netop indgået en såkaldt Memorandum of Understanding med det tredje og sidste selskab, Airbus, om muligheden for at levere service og dele til det fælleseuropæiske kampfly Eurofighter.

Scandinavian Avionics kan glæde sig over, at en kontrakt varer i hele flyets levetid. Typisk over 30 år. Samtidig vil der blive overført en del teknologisk viden, som er med til at opkvalificere virksomhedens ansatte og styrke hele virksomheden.

Hardy Truelsen, stifter af Scandinavian Avionics

Endelig får Billund-firmaet adgang til et stort marked , hvis valget falder på Boeing eller Airbus, der er med i en leverandørkæde. Således har Airbus flere end 6.000 fly i ordrebogen til en samlet værdi af 4.300 milliarder kroner.

Da der er tale om forhåndsaftaler, kan firmaet endnu ikke oplyse, hvor meget det vil betyde økonomisk eller i antal arbejdspladser.

Beslutningen om hvilket jagerfly, som Danmark - med forsvarsminister Carl Holst i spidsen - vælger, er rykket tæt på. Formentlig indenfor de næste 3 måneder.