TV der bevæger dig

Johnny Søtrup er ærgerlig efter stop for Hejre-feltet

Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V) er fortrøstningsfuld men ærgerlig, efter Dong sætter et stop for Hejrefelt-projektet for nu.

01:36

1 af 2

Dong Energy meddelte tidligere tirsdag, at de efter mange problemer stopper udviklingen af Hejre-feltet i Nordsøen. Et prestigeprojekt, som skulle skaffe hundredevis af arbejdspladser til blandt andet Esbjerg. Og det får Esbjergs borgmester til at ærgre sig over, projektet bliver sat på pause.

- Selvom vi nok har været forberedt på, det kunne ske, så synes vi, det er ærgerligt, fordi vi godt kunne bruge den aktivitet lige nu her, hvor man kan sige, vi har en lille nedgang på grund af den lave oliepris, siger Johnny Søtrup (V).

Alligevel så er borgmesteren dog også fortrøstningsfuld og optimistisk omkring de store mængder olie, som trods projektets stop fortsat ligger omkring 300 kilometer ude i Nordsøen vest for Esbjerg.

- Selvom de lige nu har lagt det lidt til side, så er olien stadig til stede, og det skal også op på et eller andet tidspunkt, for det er et stort fund. Så der er vi klar, når det bliver Dong eller andre, der kommer i tanke om, at man vil udnytte det her store fund, siger borgmesteren.

Se Johnny Søtrups mening om sagen øverst.

Mest sete på tvsyd.dk