TV der bevæger dig

Kronprinsen fejrer det danske olieventyr i Esbjerg

Når Esbjerg Kommune sammen med olie- og gasbranchen den 8. september fejrer 50-året for det første danske oliefund i Nordsøen, bliver det med deltagelse af kronprins Frederik.

Kronprins Frederik deltager, når Esbjerg Kommune sammen med olie- og gasbranchen den 8. september fejrer 50-året for det første danske oliefund i Nordsøen. Foto: Henning Bagger

First50 hedder jubilæet, som giver kronprinsen anledning til at overvære åbningen af Fiskeri- og Søfartsmuseets nye offshoreudstilling og besøge en række af Esbjergs førende virksomheder i olie- og gasbranchen.

Torsdag 8. september er en festdag for Esbjerg Kommune og de virksomheder, der er knyttet til den danske olie- og gasbranche. Da fejres nemlig 50 års jubilæet for det første danske fund af olie og gas i Nordsøens undergrund i 1966, og siden har Nordsøens skatkammer haft stor betydning for økonomien og udviklingen i både Danmark og Esbjerg.

Kronprins Frederik har sagt ja til at deltage i markeringen.

- I Esbjerg markerer vi jubilæet som en festlig dag selvfølgelig med opmærksomheden rettet mod olie- og gasindustrien. Vi ser frem til at byde kronprinsen velkommen og tage ham med på en spændende rundtur i Danmarks EnergiMetropol Esbjerg, som ikke bare er Danmarks EnergiMetropol, siger borgmester Johnny Søtrup i en pressemeddelelse.

Mest sete på tvsyd.dk