TV der bevæger dig

Ny bet på vej til Esbjerg: Mærsk overvejer at lukke for Nordsøgas

Det vil ramme Esbjerg på beskæftigelsen, hvis A. P. Møller - Mærsk gør alvor af at lukke en stor del af produktionen af gas i den danske del af Nordsøen i 2018.

A. P. Møller - Mærsk overvejer at lukke en stor del af produktionen af gas i den danske del af Nordsøen i 2018, hvis der ikke findes en økonomisk løsning for produktionen.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Sammen med vores partnere i DUC er vi ved at evaluere den langsigtede økonomiske bæredygtighed i at udnytte de eksisterende ressourcer, skrive chefen for Maersk Oil Denmark, Martin Rune Pedersen, i meddelelsen.

Der er tale om gasfelterne Tyra East og Tyra West, de klart største gasfelter i den danske del af Nordsøen.

Infrastrukturen ved Tyra-felterne er ved at have udlevet deres levetid. Det er blevet dyrere at hente gas op, fordi kalklaget omkring felterne har rykket sig, og samtidig er olieprisen faldet markant.

- Som del af evalueringen skal vi se på, under hvilke forudsætninger en genopbygningen af faciliteterne kan ske. Grundlaget for den beslutning skal være på plads i 2016 for at sikre produktion fra feltet, lyder det i meddelelsen.

Det er den ikke, og derfor har Maersk Oil varslet gasmarkedet og altså offentligheden om, at man vil lukke ned for aktiviteterne i 2018.

Tyra bliver udvundet af DUC, der består af A.P. Møller - Mærsk, Shell, Nordsøfonden og Chevron.

En lukning af gasproduktionen i Nordsøen vil påvirke aktiviterne på Esbjerg Havn og hos en række underleverandører, hvilket vil betyde tab af arbejdspladser.