KL varsler nu lockout - alle skoler og børneinstitutioner er omfattet

KL har onsdag eftermiddag varslet lockout mod 250.000 kommunalt ansatte. Alle børneinstitutioner og folkeskoler er omfattet.

 Efter et hovedbestyrelsesmøde i KL meddeler formand Martin Damm (V), at KL varsler lockout mod 250.000 kommunalt ansatte. 

Ifølge en pressemeddelelse fra KL er der tale om en bred lockout, som i udgangspunktet dækker alle kommunalt ansatte, hvis organisation har varslet strejke. 

Det betyder, at alle folkeskoler er omfattet af enten strejke fra 4. april eller lockout fra 10. april, hvorefter konflikten vil være altomfattende.

quote

Der er tale om en bred lockout, som i udgangspunktet dækker alle kommunalt ansatte, hvis organisation har varslet strejke.

KL i pressemeddelelse om lockouten

Samtlige pædagoger, der ikke allerede er varslet i strejke, lockoutes og sendes hjem fra daginstitutioner, skoler og fritidsinstitutioner. Det oplyser pædagogernes forbund, BUPL, i en pressemeddelelse.

Specialskoler og specialdaginstitutioner er undtaget

Det betyder, at al kommunal børnepasning også er konfliktramt fra 10. april. Dog er specialskoler og specialdaginstitutioner holdt ude af en eventuel kommende konflikt. 

Ifølge Martin Damm har KL besluttet, at en lockout ikke må berøre borgere, der har brug for livsnødvendig hjælp. Godt halvdelen af de omkring 500.000 kommunalt ansatte vil dog blive ramt af lockout.

En lockout af de kommunalt ansatte betyder, at de ansatte vil blive sendt hjem af deres arbejdsgiver uden løn. Lockouten omfatter langt flere, end de ansattes varslede strejke og kan indledes 10. april - seks dage efter de ansattes varslede strejke.