Daniel vil have guld med hjem fra OL

En 23-årig vejlenser sætter alt ind på at vinde guld til handicap-OL

OL i Rio er årets store sportsbegivenhed, og hele verden følger med når atleterne kæmper om medaljer. Og når det hele er slut, så starter en anden kæmpe sportsbegivenhed. Nemlig de Paralympiske Lege i Rio.

I alt 15 danske paraatleter skal til Rio for at forsvare den danske ære. Én af dem er 23-årige Daniel Wagner Jørgensen fra Vejle. Den unge vejlenser er atletikudøver og deltager i disciplinerne længdespring, 100 meter løb og 200 meter løb.

Daniel Wagner deltog også ved det seneste Paralympiske Lege i London i 2012. Dengang vandt han bronze i længdespring. Længdespring er også vejledrengens favoritdisciplin, og han regner med, at det er her han skal have en medalje med hjem. Og det skal ikke være en hvilken som helst medalje.

- Jeg har et niveau, som er så højt, at jeg forhåbentlig kommer til at stå øverst på skamlen og se Dannebrog stige til tops, siger Daniel Wagner Jørgensen til TV SYD.

Hør og se Daniel fortælle om første gang han satte verdensrekord i længdespring.

Daniel Wagner Jørgensens handicap er et manglende højre ben, og han løber og springer derfor med en benprotese. Benet mistede han i en voldsom trampolinulykke for otte år siden. Få år efter startede han sin karriere som para-atlet.

- Jeg har altid haft den indstilling på at se fremad og få det bedste ud af de muligheder jeg har nu. Det synes jeg også, at jeg har bevist, at jeg har gjort, siger Daniel Wagner Jørgensen til TV SYD.

Siden handicap-OL i London har Daniel Wagner Jørgensen også sat to verdensrekorder og vundet tre VM-medaljer i atletik.