TV der bevæger dig

Fin OL-debut til Agnete Kirk Thinggaard og Jojo Az

Så dressurkonkurrencerne i gang i Rio. Agnete Kirk Thinggaard fra Østbirk leverede en fin indsats onsdag.Torsdag skal Anna Kasprzak, Haderslev repræsentere de danske farver.

Agnete Kirk Thinggaard på hesten Jojo Az viste onsdag i Rio et meget harmonisk program, som dommerne vurderede med pæne karrakterer. Foto: Tony Gentile, Scanpix

Det blev til en fin dansk indsats, da første halvdel af holdkonkurrencen i dressur ved OL blev redet onsdag i Rio.

Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl var på banen for Danmark, og deres resultater betyder, at Danmark ligger på en foreløbig sjetteplads i holdkonkurrencen.  Ikke uventet har favoritterne fra Tyskland taget føringen foran Holland og England.

Torsdag afvikles anden halvdel af holdkonkurrencen, og her skal Cathrine Dufour og Anna Kasprzak i ilden.

60 ryttere fra elleve forskellige nationer kæmper om medaljer ved dette spændende OL i dressur i Rio. Det er de seks bedste hold, der går videre til holdfinalen i morgen fredag. Alt kan dog ske i anden halvdel af holdkonkurrencen, som rides torsdag og Anna Kasprzak rider kl. 19.57.
 Agnete Kirk Thinggaard på hesten Jojo Az viste onsdag et meget harmonisk program, med en flot piaff på stedet og rigtig flotte serier. Jojo var klar til opgaven og gik i en ubesværet og let holdning og gjorde sit bedste fra start til slut.  Individuelt blev parret placeret som nr. 9 ud af de 30 ekvipager, hvilket bestemt er et flot resultat i OL sammenhæng.

Læs også Her kan du se hvornår de lokale OL-helte skal i ilden

- Jeg er simpelthen så glad og lettet, og jeg synes, at det gik godt. At deltage ved OL har altid været en drøm for mig, så jeg er helt rørt nu, sagde en meget glad Agnete Kirk Thinggaard efter sit ridt til Dansk Rideforbunds hjemmeside.

Målsætningerne for det danske dressurhold er en top 6 placering i holdkonkurrencen ved OL og to ekvipager i den individuelle finale.

Mest sete på tvsyd.dk