TV der bevæger dig

Milliard-arvinger udtaget til OL i dressur

Det danske OL-hold er fuldtalligt med udtagelsen af fire dressurryttere. To af rytterne, Agnete Kirk Thinggaard og Anna Kasprzak, er fra det syd- og sønderjyske område.

Agnete Kirk Thinggaard er tirsdag udtaget til det danske OL-dressurhold. Foto: DIF

Anna Kasprzak er tirsdag udtaget til OL. Foto: DIF

1 af 2

Anna Kasprzak, Agnete Kirk Thinggaard, Cathrine Dufour og Anders Dahl skal repræsentere Danmark i dressur ved OL i Rio i august. Dermed er halvdelen af det danske dressur-landshold fra Syd- og Sønderjylland. Samtidigt markerer udtagelsen, at hele det danske OL-hold på plads.

Anna Kasprzak fra Haderslev, der iøvrigt er Ecco-arving, var med ved OL i London for fire år siden, mens de tre andre ryttere er OL-debutanter. Hun rider på hesten Donnperignon.

Også den anden lokale rytter, Agnete Kirk Thinggaard fra Østbirk ved Horsens, har en voksen formue i ryggen, idet hun er Lego-arving. Hun rider på hesten Jojo Az og vandt sølv ved DM i 2015 og bronze i år.

En anden lokal rytter, Daniel Bachmann Andersen fra Blue Hors i Randbøldal ved Egtved, får tjansen som reserve. 

Anna Kasprzak:

Alder: 26 år
Hest: Donnperignon (Pepe)
Udvalgte resultater: OL-finalist 2012, Guld DM 2013 og 2015, VM 2014 nr. 7 og 9, World Cup-finale nr. 5 (2016) og nr. 8 (2013)
Bopæl: Haderslev

Chef de mission, Morten Rodtwitt, overværede konkurrencerne ved DM på Broholm Slot i sidste måned, og han var vidne til nogle flotte præstationer.

Agnete Kirk Thinggaard:

Alder: 33 år
Hest: Jojo Az
Udvalgte resultater: Sølv DM 2015, Bronze DM 2016, World Cup-finale nr. 9 (2016) og nr. 11 (2015)
Bopæl: Østbirk v/Horsens

- De fire ryttere, som nu er udtaget, har potentialet til at videreføre Danmarks tradition for gode dressurpræstationer ved OL, for de har vist et højt niveau ved flere lejligheder. Kun Anna Kasprzak har prøvet at være med til et OL, så det bliver spændende at se, om de kan fastholde det høje niveau ved OL, som er en helt speciel begivenhed, siger han i en pressemeddelelse fra DIF.

Danmark vandt i 2008 OL-bronze i holdkonkurrencen i dressur, og ​ambitionen i Rio er en top-6 placering i holdkonkurrencen og to ekvipager i den individuelle finale.

Det samlede danske OL-hold består af 120 atleter og seks reserver.

 

 
 

 

Mest sete på tvsyd.dk