TV der bevæger dig

Julie Zangenberg, Andreas Bo og Albert Dyrlund: Rollelisten til ny serie om kvindelige gamere er spækket med stjerner

Der bliver kendte ansigter på stribe, når ny fiktionsserien fra TV SYD ruller over skærmen til efteråret. Både danske skuespillere og Youtube-stjerner er med.

01:24

Mød skuespillerne fra TV SYDs nye serie GG Horsens, der handler om den 22-årige Sandra, som kæmper for at blive taget alvorligt som gamer. Video: Jonas Borch Kragh, TV SYD

Unge, kvindelige gamere bliver ofte mødt med hån og fordomme, når de griber mus og tastatur. Derfor gemmer mange kvinder sig bag anonyme navne online for at undgå nedladende kommentarer.

Det vil en nye fiktionsserie fra TV SYD ved navn “GG Horsens” forsøge at gøre op med - og budskabet skal en stjernespækket rolleliste være med til at levere.

Her er rollelisten:

- Julie Zangenberg

- Jonas Schmidt

- Casper Kjær Jensen

- Thomas Ernst

- Pelle Hebsgaard

- Andreas Bo

- Morten Münster

- Albert Dyrlund

- Casper Harding

- Anders Brink Madsen

- Sofie Staugaard

- Carsten Bang

- Lars Bom

Se mere

Hovedrollen som den 22-årige Sandra, der kæmper for at blive taget alvorligt som gamer, skal spilles af Julie Zangenberg. Med sig på skærmen har hun intet mindre end 12 kendte skuespillere og Youtube-stjerner.

- Jeg er sindssygt stolt over og taknemmelig for, at så mange dygtige mennesker vil være med, siger instruktør og manuskriptforfatter bag serien, Morten Urup.

En helt ny verden af computerspil

I serien skal Julie Zangenberg spille overfor Jonas Schmidt, Casper Kjær Jensen, Thomas Ernst og Pelle Hebsgaard. De fem skal spille holdkammerater i den virtuelle gamer-verden.

For flere af skuespillerne er gaming helt nyt. Thomas Ernst, der oprindeligt kommer fra Vejen, har aldrig gjort sig i computerspil, og han har derfor brugt de seneste to-tre måneder på at spille en masse Counter Strike og Fortnite.

- Det har været et kæmpe research-arbejde i forhold til mange af de andre ting, jeg har lavet. Så nu glæder jeg mig rigtig meget til at komme ind foran kameraet, fortæller Thomas Ernst.

Youtuber Albert Dyrlund (t.v.) og skuespiller Thomas Ernst (t.h.) spiller med i serien GG Horsens. Foto: Jonas Borch Kragh, TV SYD.

Youtube-stjerner på rollelisten

Alle vil gerne være med til noget, de synes, er skægt - og det er den her serie. 

Morten Urup, instruktør og manusskriptforfatter

Blandt Julie Zangenbergs modstandere i serien optræder Youtube-stjernerne Morten Münster, Albert Dyrlund og Casper Harding.

De tre danner sammen holdet “Team badass”, der i serien ejes af ingen mindre end skuespiller Andreas Bo.

Skuespillerne Jonas Schmidt (t.v.) og Andreas Bo (t.h.) glæder sig til, at optagelserne til GG Horsens begynder i maj. Foto: Jonas Borch Kragh, TV SYD.

Listen med store danske skuespillere fortsætter, for i rollerne som hovedrollen Sandras forældre er Anders Brink Madsen og Sofie Staugaard. De får selskab af Carsten Bang og Lars Bom, der skal spille bankrådgivere.

- Alle vil gerne være med til noget, de synes er skægt - og det er den her serie. Derfor tror jeg, at skuespillerne har sagt ja til at være med - og så fordi serien handler om et vigtigt emne, der er meget oppe i tiden lige nu, fortæller Morten Urup.

Skuespillere Sofie Stougaard (t.v.) og Anders Brink Madsen (t.h.) skal spille forældre til seriens hovedrolle Sandra.

Mere kultur