Outrup hylder deres kendte kunstner

Søndag er en helt særlig dag for beboerne i Outrup ved Varde. De hylder kunstneren og hjemmefødningen Otto Frello.

Beboerne i Outrup fyldte gaderne for at fejre en helt særlig kendis. Maleren og kunstneren Otto Frello, der fik sit første kunstneriske gennembrud i Varde, fylder nemlig 90 år. Og sådan en begivenhed kommer ikke til den lille by hver dag:

-Der er jo ikke så mange kendte mennesker i Outrup, fortæller en af arrangørerne, Leif Jessen, til TV SYD. Han håber, at arrangementet kan være med til at sætte Outrup på Danmarkskortet.

Otto Frello tegnede sine første skitser i sit barndomshjem i Outrup. Men han begyndte først at male i 1973, og først som 65-årig blev hans maleri kendt og omtalt. Her valgte Varde Museum nemlig at udstille hans værker:

-Han kommer måske nok fra lille Outrup, men han har været udstyret med et kreativt overskud, og det har givet sig udslag i stort set alt, hvad han har rørt ved, siger museumsinspektør ved varde Museum, John Jensen, til TV SYD.

OttoFrello har også fået international anerkendelse. I 2004 vandt han den europæiske science fiction kunstpris ?Eurocon 2004 Award? i Bulgarien

Han er blandt andet kendt for sine realistiske, detaljerige malerier fra København, hvis motiver ofte har udgangspunkt i hans eget, fredede hus fra 1797, hvor han lader nutidsmennesker optræde i miljøer fra forgangne århundreder.

Otto Frello bor i dag i København.