De første 1.500 p-skiver revet bort - lang venteliste til flere

Region Sønderjylland-Schleswig-kontoret i Padborg bliver bestormet af danskere på jagt efter gratis tysk p-skive.

De første 1.500 p-skiver var revet væk på tre-fire dage, da det først blev kendt, at danske bilister kunne afhente en gratis i Padborg.

Flensborg By vil snart udstede p-afgifter til de danske bilister, der ikke benytter tysk p-skive på offentlige parkeringspladser i byen. Og det fik interessen for en lovlig p-skive til at stige helt enormt.

quote

Uden den store medieomtale i både danske og tyske medier, var der nok ikke sket det store

Peter Hansen, leder af Region Sønderjylland-Schleswig

I den forbindelse tilbød Region Sønderjylland-Schleswig-kontoret i Padborg, at man kunne svinge forbi efter en tysk model.

- Det fik efterspørgslen til at eksplodere. Rigtig mange kiggede forbi kontoret for at hente en p-skive. Samtidig har mange ringet eller skrevet, fortæller Peter Hansen, leder af Region Sønderjylland-Schleswig-kontoret.

Lige nu er lagerbeholdningen af den dobbelte p-skive (dansk og tysk) tom. Men 3.000 nye er bestilt, og de skulle gerne ankomme til kontoret i løbet af en uge eller to.

- Lige nu står der allerede 132 på venteliste til en p-skive, fortæller han.

Medieomtale startede interesse

Peter Hansen er overrasket over den store interesse for p-skiven, som han selv i sin tid stod fadder til.

- Ja, det må jeg sige. Uden den store medieomtale i både danske og tyske medier, var der nok ikke sket det store, siger han.

Region Sønderjylland-Schleswig har siden 2009 udleveret den dobbelte p-skive, som både rummer en dansk og en tysk version.

Kontoret deler den jævnligt ud til institutioner og arrangementer i grænselandet.