Bilist skyld i Anders Tesgaards ulykke, får 1.100 kroner i bøde

Amerikansk politi slår nu fast at det var den amerikanske bilist, der var skyld i Anders Tesgaards ulykke.

Det amerikanske politi er nu færdige med deres efterforskning af den ulykke, der sendte den danske cykelrytter i koma med, det skriver JydskeVestkysten.

Den 52-årige amerikanske mand ramte Anders Tesgaard bagfra med sin pick-up truck med 96 km/t. Amerikansk politi har konkluderet, at den amerikanske bilist mistede herredømmet over bilen, og givet ham en bøde på 165 dollars, hvilket svarer til 1.125 kroner.

- Han mistede herredømmet over bilen og kørte af vejen i højre side, hvor han ramte cyklisten (Anders Tesgaard, red.). Bilisten var skyld i ulykken, og han har fået en bøde for at miste kontrollen over sit køretøj. Nu er resten op til domstolen, fortæller vicesherif Miller ved Doddridge County Police til JydskeVestkysten.

Den amerikanske billist nægter sig skyldig i ulykken, derfor skal den nu behandles ved domstolen i USA, hvor første høring foregår d. 11. august.

Hvis der sker ændringer i sagen har amerikansk politi op til et år til at ændre sigtelsen og eventuel bødestørrelsen.

Anders Tesgaard pådrog sig flere kvæstelser i forbindelse med ulykken. Heriblandt flere skade på hjernen, brækkede ribben, punkterede lunger og en flænge i nyren.