TV der bevæger dig

Give sygehus lukker

Give Sygehus må dreje nøglen om i forbindelse med besparelserne på sundhedsområdet. Det fortalte regionsrådsformand Stephanie Lose for kort tid siden.

Give Sygehus lukker. Det har regionsrådet her til aften afsløret. Foto: Give Sygehus lukningstruet

Mandag aften offentliggjorde Region Syddanmarks regionsråd den færdige spareplan for sundhedsområdet. Spareplanen går blandt andet hårdt udover Give Sygehus, der må lukke og slukke. For Mie Gjedde Lundsgaard, der er lægesekretær på sygehuset, er det en rigtig dårlig nyhed.

- Det er meget træls og enormt ærgerligt. Jeg er rigtig ked af det, for jeg kan jo ikke gøre noget ved det. Det kommer til at have enorm betydning for Give by, for patienterne i nærområdet og for de ansatte, som har arbejdet på sygehuset i mange år, siger Mie Gjedde Lundsgaard til TV SYD.

De 13 høringssvar, som regionen modtog om Give Sygehus i forbindelse med sparekataloget, har tilsyneladende ikke haft nogen effekt på regionsrådets valg af besparelser. Det betyder at både Give Sygehus’ friklinik, laboratorium og røntgenafdeling bliver flyttet til Grindsted.

Holger Gorm Petersen fra Vejle Folkeparti udvandrede fra budgetforhandlingerne, fordi han er stærkt utilfreds med, at Give Sygehus ikke overlever besparelserne.

00:51

Hør Holger Gorm Petersen fortælle, hvorfor han er utilfreds med den spareplan, som regionsrådet er blevet enige om.

Luk video