TV der bevæger dig

Regionens spareplan: En halv sejr for diabetespatienterne

Diabetesforeningen er meget tilfreds med, at Region Syddanmark har lyttet til foreningen, så Tønder Sygehus får lov til at bestå.

Diabetesforeningens direktør, Henrik Nedergaard, mener at det er en halv sejr, at Tønder Sygehus får lov til at bestå. Foto: Ina Clausen, TV SYD

Tønder Sygehus slipper fri af Region Syddanmarks spareplan - og det er til gavn for regionens mange diabetespatienter.

Diabetesforeningen havde på forhånd advaret regionen i om lukning af Tønder Sygehus, da det ville være til stor gene for Region Syddanmarks mere end 80.000 diabetespatienter. Diabetesforeningens administerende direktør, Henrik Nedergaard, er derfor meget tilfreds med situationen.

- Vi er rigtig glade for, at Region Syddanmark har lyttet til vores bekymring. Det er godt stik, vi nu har taget hjem. Det er afgørende for rigtig mange patienter, at de har adgang til kvalificeret kontrol af deres sygdom, uden at de skal bruge en hel dag på transport og ventetid, siger han til TV SYD.

Men selvom det er en sejr for Diabetesforeningen, at Tønder Sygehus bevares, så er foreningen stadig bekymret over, at nogle diabetespatienter - i følge spareplanen - skal sendes til egen læge i stedet for sygehuset.

- Der står i spareplanen, at Region Syddanmark vil sende patienter med type 2-diabetes ud til de praktiserende læger. Hvis det bliver virkeligheden, så er der altså et behov for en oprustning af de praktiserende læger, så alle har de rette kompetencer til at opspore, behandle og vejlede diabetespatienter, forklarer Henrik Nedergaard til TV SYD.

Udover Tønder Sygehus får også Nyborg Sygehus på Fyn lov til at forsætte med behandlingen af diabetespatienter.