Bios skal betale bod for manglende og ændrede beredskaber

Efter fire måneders opstartsfase skal Bios og Responce fra 1. januar levere de beredskaber, de er forpligtede til. Det gør Bios dog lige knap.

Der er gået fire måneder siden Bios og Responce pr. 1. september overtog ambulancedriften i Region Syddanmark. Det betyder også, at de to ambulanceselskaber fra 1. januar går over til at skulle levere de beredskaber, de er forpligtede til ifølge kontrakten med Region Syddanmark.

Bios er dog ikke så langt, at de fuldt ud kan leve op til kontrakten med Region Syddanmark. Bios har meddelt regionen, at de indtil videre vil fortsætte med at konvertere tre ambulanceberedskaber til sygetransporter, og ambulanceselskabet har pt. 493 reddere ansat. Tidligere har det været fremme, at idealbemandingen er på 550 reddere.

Det betyder også, at regionen nu er i kontakt med Kammeradvokaten om, at Bios skal betale bod for ikke at leve op til kontrakten.

- Der er ingen tvivl om, at når man både har nogle udfald fra nogle beredskaber i perioder, og når man leverer noget andet, end det der er bestilt, så vil der være en bod. Og den må Bios tage som en virksomhed, der nu er gået ind i en kontrakt, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til TV SYD.

Der er dog endnu ikke noget overblik over, hvor stor en bod Bios skal betale Region Syddanmark.

- Det kommer Kammeradvokaten til at være med til at kigge på. Den bliver beregnet kvartalsvis og betalt kvartalvis, siger regionsrådsformanden.

Lose siger, Bios skal betale bod.