Bredt forlig om milliarder i Region Syddanmark

Tirsdag aften sagde alle partier undtaget Enhedslisten ja til budgettet for næste år. De afsætter 25 millioner kroner til en række nye initiativer på sundhedsområdet.

Selv om Region Syddanmark har haft store ekstra udgifter til især medicin og til en generel opdrift på sundhedsområdet, er det alligevel lykkedes at finde 25 millioner kroner til en række nye initiativer. Det skyldes en stabil økonomi, skriver regionen i en pressemeddelelse tirsdag aften om det indgåede budgetforlig.
Det er Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance, som står bag næste års budget i Region Syddanmark. Kun Enhedslistens to medlemmer er ikke med i aftalen.

Tak

- Forhandlingerne har været ført i en god tone med mange gode forslag og ønsker fra partierne. Jeg vil gerne takke for deres konstruktive tilgang, og jeg glæder mig over, at vi er nået frem til et bredt forlig, siger formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose, Venstre.    

Eksempler på nye initiativer i 2021-budgettet

  • Det samlede driftsbudget for 2021 i Region Syddanmark er på 27, 3 milliarder kroner. For de penge leverer 25.500 fuldtidsmedarbejdere sundheds-, psykiatri- og socialydelser til de 1,2 millioner indbyggere i regionen.
  • Region Syddanmark arbejder desuden med at styrke den regionale udvikling.