Carl Holst-kritikere fik selv dyr sprogundervisning

To socialdemokratiske regionsmedlemmer, der har været blandt Holsts hårdeste kritikere, har selv fået sprogundervisning for over 30.000 kroner.

Et politisk flertal i Region Syddanmark - bestående af blandt andre Socialdemokratiet - er lige nu ved at undersøge mulighederne for at stævne tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) og blandt andet forlange, at han tilbagebetaler de penge, regionen har brugt på oversættelse af taler og sprogundervisning til Carl Holst i årene 2010 til 2015, da han var formand for regionen.

Men nu viser det sig, at to socialdemokratiske regionsrådsmedlemmer Poul-Erik Svendsen og Karsten Uno Petersen, der har været blandt Holsts hårdeste kritikere, selv har fået betalt sprogundervisning for over 30.000 kroner, skriver Radio24syv.

quote

Det er klart, at hvis Carl Holst kan gøres erstatningspligtig for hans forbrug af sprogundervisning, så må vi andre jo tage bestik af det.

Poul-Erik Svendsen, næstformand, Soc.dem., Region Syddanmark til Radio24syv

- Det er direkte grinagtigt, at man forsøger at sagsøge Carl Holst for blandt andet hans forbrug af sprogundervisning, og så viser det sig, at dem, der vil det, selv har fået sprogundervisning for mange tusinde kroner, siger Anders Drejer, professor i økonomi og ledelse ved Aalborg Universitet, til radioen.

Af tre regninger til Region Syddanmark fra IBL Sprogservice fremgår det, at socialdemokraten Poul-Erik Svendsen på én regning i 2012 har modtaget ”individuel sprogundervisning” og kørselsgodtgørelse for 17.750 kroner, mens hans kollega i regionsrådet Karsten Uno Petersen (S) på to regninger i 2013 har fået undervisning i engelsk for 14.462,50 kroner.

Karsten Uno Petersen (S) erkender sit eget sprogkursus-forbrug og medgiver samtidig, at det er forkert, at Region Syddanmark prøver at føre en erstatningssag om sprogundervisningen.

- Jeg mener, at det her med sprogundervisning skal fjernes fra kommissoriet til den nye undersøgelse af Carl Holst. Jeg har hele tiden ment, at det her med sprogundervisning ikke var noget, der er værd at gå efter. Men det er et udtryk for et politisk kompromis, hvor andre partier har ment, at det var vigtigt at få med, siger Karsten Uno Petersen (S).

Socialdemokraternes gruppeformand og næstformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen, mener ikke, at det også bør undersøges, om han og Karsten Uno Petersen (S) kan sagsøges.

quote

Jeg mener, at det her med sprogundervisning skal fjernes fra kommissoriet til den nye undersøgelse af Carl Holst.

Karsten Uno Petersen, medlem, Soc.dem., Region Syddanmark til Radio24syv

- Men det er klart, at hvis Carl Holst kan gøres erstatningspligtig for hans forbrug af sprogundervisning, så må vi andre jo tage bestik af det, siger Poul-Erik Svendsen til Radio24syv.

Carl Holst modtog, ifølge en advokatundersøgelse, sprogundervisning og oversættelse af taler til internationale arrangementer for 70.379 kroner fra 2010-2015.