TV der bevæger dig

Efter Carl Holst-sagen: Region Syddanmark strammer regler

Region Syddanmark ønsker klare retningslinjer, og derfor er regionen klar med flere tiltag, som skal sikre klare retningslinjer i regionen.

Region Syddanmark vil udarbejde et sparekatalog på 222,9 millioner kroner.

Klare retningslinjer for gråzoner og eksterne leverandører, et kodeks til embedsmændene og intern kontrol af blandt andet vederlag til politikerne. Det står på regionsrådets dagsorden mandag, hvor det ventes, at tiltagene bliver vedtaget.

01:18

Region Syddanmark indfører kodeks for ledere, politikere og ansatte i regionen

Luk video

De klare retningslinjer for sagsbehandlingen kommer efter sagen om, hvorvidt Carl Holst har misbrugt regionens midler og ansatte i sin valgkamp til Folketinget.

- Det er tanken, at blandt andet det kodeks, som vi kommer til at vedtage, skal sætte nogle klare rammer omkring spillereglerne for, hvordan embedsfolk og politikere interagerer, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til TV SYD.

Region Syddanmark understreger, at kodekset, som bliver beskrevet med ord som sandhed, lovlighed og faglighed, skal hjælpe medarbejdere og politikere – men at det i sidste ende er adfærden ved medarbejderne og politikerne, der er afgørende.

Du kan her læse kodekset:

 

Mest sete på tvsyd.dk