TV der bevæger dig

Håber at Bios erklæres konkurs i dag

Region Syddanmark sender begæringen om konkurs til Skifteretten i Odense ved middagstid. Og håber, at et konkursdekret bliver afsagt med det samme.

- Først når skifteretten har afsagt konkurs-dekret, vil regionen tage initiativ til at indkalde alle tillidsfolk til orienteringsmøde, siger regionsrådsformand Stephanie Lose til TV SYD.

Hun oplyser, at det ikke kun er de 31 mio. kr., som ambulanceselskabet har fået udbetalt for meget. Selskabet har også en bod på 18 mio.kr. hængende over hovedet.

- En bod, der lige nu er stillet i bero, siger hun videre.

Region Syddanmark har ikke spurgt EU-kommissionen om den må yde Bios et ”nødlån”.

- Jeg har vurderet, at der ikke er politisk opbakning til det. Og det vil sandsynligvis kun udskyde problemet, siger Stephanie Lose til TV SYD.

Hun vurderer, at en henvendelse til EU-kommissionen vil have en behandlingstid på tre måneder.

Region Syddanmark har gjort op, at ambulanceselskabet ikke har levereret de beredskabet, som kontrakten forpligter dem til. Der har i gennemsnit manglet tre-fire beredskaber hver dag i de 10 måneder, BIOS har opereret i region Syddanmark.

Kommuner følger sitationen tæt

Også kommunerne i regionen følger situationen tæt. Egon Fræhr, borgmester i Vejen Kommune og formand for Kommune Kontakt rådet (KKR) siger:

- Vi har en klar arbejdsdeling mellem kommunerne og regionen. Og det er regionen, der tager sig af dette her. Vi følger selvfølgelig sagen tæt, for det handler i sidste ende om borgerne. Men vi har tillid til, at regionen håndterer situationen, siger han til TV SYD.

KKR vil bede om en redegørelse på det næste møde med regionen.

Mest sete på tvsyd.dk