Jens Elkjær hjalp Carl Holst med radiodebat

Sundhedsdirektør Jens Elkjær hjalp Carl Holst med at forberede sig til en debat i forbindelse med valgkampen.

Carl Holst (V) deltog torsdag den 4. juni i en eftermiddagsdebat på P4 Syd & Esbjerg i Aabenraa sammen med de daværende folketingsmedlemmer Marlene Borst Hansen (RV) og Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

Forud for Carl Holst radiotid var der gået en del forberedelse – og en del heraf klarede sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Jens Elkjær, og den regionsansatte Christian Ingemann Nielsen. Det viser en mailkorrespondance, som TV SYD har fået aktindsigt i.

Redaktionsleder på P4 Syd & Esbjerg Rasmus Poulsen Larsen sendte dagen inden debatten fem punkter ud, som de tre politikkere skulle forholde sig til. Christian Ingemann sendte derefter en mail til Jens Elkjær:

- Hej Elkjær. Det er denne, Carl gerne vil have hjælp til – de fem punkter.

Christian Ingemann sendte også en mail til chefsekretæren på sundhedsområdet om, at hun skulle ”rykke lidt” i Elkjær efter et svar, da det allerede skulle bruges morgenen efter. Bare ti minutter senere får chefsekretæren på sundhedsområdet dog en ny mail:

- Er ordnet – han (Jens Elkjær, red.) har lige været hos mig, skriver Christian Ingemann.

Jens Elkjær var altså i direkte kontakt med Christian Ingemann for at klæde Carl Holst på til radiodebatten – og det på trods af Jens Elkjær har afvist at have kendskab til, at Christian Ingemann var Carl Holst personlige rådgiver.