TV der bevæger dig

Lose og Spoorendonk: Samarbejde, ja tak

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) og Anke Spoorendonk, kultur- og justitsminister i Slesvig Holsten, (SSW) vil gerne samarbejde på tværs af grænsen.

04:55

Stephanie Lose og Anke Spoorendonk i interview tror på et fremtidigt stærkt grænseoverskridende samarbejde.

Stephanie Lose og Anke Spoorendonk i interview med Søren Vesterby om et fremtidigt grænseoverskridende samarbejde.

1 af 2

Engang var der ufred og krig,  i dag er der venskab og samarbejde om fælles fremtid i det dansk-tyske grænseland.

Men som TV SYD har beskrevet i de seneste dage, så er der måske mere vilje end evner til konkrete samarbejde hen over grænsen - det mener i hvertfald både eksperter og kræftpatienter.

 

Jeg må sige, at samarbejdet fortsætter på andre områder, og vi skal se det i en større sammenhæng. Blandt andet har vi et samarbejdet på universitetsområdet på en it- og energiuddannelse.

Anke Spoorendonk, kultur- og justitsminister, (SSW), Slesvig Holsten

Selv synes de to ansvarlige politikere, at samarbejdet kører - trods det, at 1. januar 2017 hører det kræftsamarbejde, som har eksisteret de sidste 17 år, op. 

En ordning, hvor borgere i Sønderjylland kunne spare den lange transport til Vejle Sygehus til kræftbehandling, og i stedet kunne til køre til Flensborg for at få behandlingen der. Til stor tilfredshed for alle - især patienterne.

Grunden til samarbejdet ophører er, at der i Region Sønderjylland ikke kunne findes et flertal for at fortsætte det, og derfor har man taget kræftbehandlingen hjem til Danmark.

-  Det er ikke nogen hemmelighed, at mit parti gik til forhandlingerne for at bevare behandlingen i Flensborg, men det var der ikke et flertal for, siger Stephanie Lose til TV SYD.

Stephanie Lose Pointerer siger dog, at hun ser positivt på et fremtidigt samarbejde med en ny partnerskabsaftale, hvor der skal arbejdes med flere konkrete projekter.

Anke Spoorendonk, (SSW), er kultur- og justitsminister i Slesvig Holsten. Hun ærgrer sig over at kræftbehandlingen i Flensborg stopper, men hun er også fortrøstningsfuld for et kommende samarbejde.

- Jeg må sige, at samarbejdet fortsætter på andre områder, og vi skal se det i en større sammenhæng. Blandt andet har vi et samarbejdet på universitetsområdet på en it- og energiuddannelse, hvor man tager en bachelor i Flensborg og så en master i Sønderborg, siger Anke Spoorendonk.