Norge indfører karantænekrav for Region Syddanmark

Fra lørdag skal borgere fra Region Syddanmark i karantæne i ti dage, hvis de rejser til Norge.

Det norske udenrigsministerium indfører fra lørdag ti dages karantæne for rejsende fra Region Syddanmark.

Det oplyser det norske udenrigsministerium i en pressemeddelelse.

Karantænekravet blev anbefalet af de norske sundhedsmyndigheder, efter at Region Syddanmark fik et incidenstal, der er højere end 20.

Det betyder, at der er flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere i regionen.

Dermed går Region Syddanmark fra at være "gul" på det norske udenrigsministeriums rejsevejledning til at være "rød".

Kravet om de ti karantænedage gælder også, hvis man rejser gennem en anden region. I det tilfælde vil dagene, man har brugt i en karantænefri region, blive trukket fra det samlede antal dage, man skal i karantæne, når man rejser ind i Norge.

I takt med karantænekravet fraråder det norske udenrigsministerium nu alle ikke-nødvendige rejser til Region Syddanmark.

Den skærpede rejsevejledning i Norge gælder også rejser fra Slovakiet, Ungarn, samt to regioner i Sverige og en region i Finland. Ændringen vil gælde fra midnat natten til lørdag den 12. september.

Den norske regering har hidtil fulgt de anbefalinger for indrejse, som sundhedsmyndighederne er kommet med, hvorfor det var forventeligt, at karantænekravet ville blive indført.

Gælder allerede for Region Midtjylland

I Danmark er Region Midtjylland og Region Hovedstaden i forvejen på Norges røde liste. Region Sjælland har tidligere været på, men er det ikke længere, efter at smittetallene er dalet.

Den stigende smitte med coronavirus har fået danske myndigheder til at indføre skærpede restriktioner i blandt andet Odense Kommune, som ligger i Region Syddanmark.

I Norge er der konstateret 11.624 tilfælde af coronavirus. 264 mennesker er døde med covid-19.