Overlæge udsat for svindel: ”Meget ubehageligt”

Ledende overlæge Niels Dieter Röck fik sin underskrift forfalsket af en litauisk læge, der havde været ansat på hans afdeling.

Litaueren forfalskede ifølge politiet flere lægers underskrifter i sine ansøgninger til danske sygehuse.

- Det er meget ubehageligt at blive misbrugt på den her måde, og jeg forstår ikke, man tør, for man vil jo blive fanget på et tidspunkt, siger Niels Dieter Röck til TV SYD.

Ifølge Niels Dieter Röck blev hans underskrift misbrugt af den litauiske læge på såkaldte operationslister, som dokumenterer, hvilke operationer en læge har foretaget. Dokumentationslister bruges, når læger skal dokumentere deres erfaring med forskellige operationer.

- Formålet har vel været at få et arbejde og at få lov til at lave de her operationer, der står på listen, og så har formålet vel været at puste sit curricilum op, som det hedder. Det er jo set før, at folk puster deres ansøgninger op, men det her er mere alvorligt, end hvis man har en ph.d. inden for kunsthistorie og skal være museumsinspektør, fordi der her er patienter, siger Niels Dieter Röck.

Politiet har nu sigtet lægen, der arbejdede i Region Syddanmark frem til foråret 2015, for dokumentfalsk. Ifølge Fyens Politi erkender han delvist beskyldningerne om have lavet falske anbefalinger.