TV der bevæger dig

Region Syddanmark: Ambulancers responstid skal opgøres mere realistisk

Region Syddanmark har på et regionsrådsmøde mandag besluttet, at den såkaldte responstid for ambulancer skal være mere fintmasket.

Hvor lang tid tager det en ambulance i Region Syddanmark at komme frem? De tal skal være mere præcise ved at måle responstiden helt ned på postnumre, det besluttede region Syddanmark mandag. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Hvor lang tid tager det for ambulancen at komme frem - den såkaldte responstid? 

Emnet var oppe på dagens regionsrådsmøde i Region Syddanmark. Her blev det besluttet, at dækningen af responstider i Region Syddanmark skal være mere fintmasket.

Det vil sige, at fremover skal responstiderne gøres op helt ned til det enkelte postnumre. Hidtil har tallene kun dækket kommunerne, og det har dækket over store lokale forskelle.

Nye tal viser nemlig, at ventetiden i yderområderne kan være mere end dobbelt så lang som i tæt befolkede områder.

For eksempel er den gennemsnitlige responstid i Varde Kommune på 10,3 minutter. Men det dækker over store forskelle fra 6,8 minutter i Varde by til 18,6 minutter i Blåvand og 16,8 minutter i Nørre Nebel.

På dagens regionrådsmøde blev det besluttet, at der kommer en opgørelse på de enkelte postnumre hver måned, og hver 3. måned vil regionen også opgive de kommunale responstider.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk