TV der bevæger dig

Regionrådspolitikere foreslår ny funktion til sygehus

Liberal Alliance og Nye Borgerlige i Region Syddanmark foreslår, at Give Sygehus bliver et udskrivelsessygehus.

Holger Gorm Petersen fra Nye Borgerlige foreslår, at Give Sygehus bliver udskrivelsessygehus. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Holger Gorm Petersen fra Nye Borgerlige og Marianne Mathiesen fra Liberal Alliance foreslår på næste regionsrådsmøde, at Give Sygehus laves om til et såkaldt udskrivelsessygehus, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Vi kommer til at sende borgerne ud fra de her sygehuse så hurtigt som muligt, og jeg synes også i nogen tilfælde før, de er klar til det. Derfor kan et udskrivelsessygehus komme til at fungere.

Holger Gorm Petersen, Nye Borgerlige, Region Syddanmark

Baggrunden er, at mange af regionens sygehuse bliver til supersygehuse, og dermed bliver sengepladserne dyrere, siger Nye Borgerliges Holger Gorm Petersen til TV SYD.

- Vi kommer til at sende borgerne ud fra de her sygehuse så hurtigt som muligt, og jeg synes også i nogen tilfælde før, de er klar til det. Derfor kan et udskrivelsessygehus komme til at fungere,  siger Holger Gorm Petersen til TV SYD. 

Liberal Alliance og Nye Borgerlige vil stille forslaget om at undersøge muligheden for at omdanne Give Sygehus til udskrivelsessygehus på et kommende regionsrådsmøde.

Give Sygehus står til at lukke som friklinik. En beslutning, der tages på et kommende møde i Region Syddanmark.