TV der bevæger dig

Rigsrevision gransker topchefers lønsedler

Rigsrevisionen har indledt en større undersøgelse chefers løn- og ansættelsesvilkår i regionerne. Stikprøver i foråret viste overtrædelser for adskillige millioner kroner i Region Syddanmark.

Stephanie Lose og regionsdirektør Jane Kraglund (bagest) synes, at Rigsrevisionens undersøgelse er OK.

Rigsrevisionen er en selvstændig institution under Folketinget. Efter stikprøverne i forbindelse med lønrevision i Region Syddanmark i foråret, skal den nye undersøgelse omfatte alle regioner. I kontrollen fandt rigsrevisorerne en række overtrædelser af love og gældende overenskomster, som resulterede i ekstra udbetalinger til topchefer for adskillige millioner.

Direktør Jane Kraglund, Region Syddanmark, bekræfter, at Rigsrevisionen vil lave en større undersøgelser af chefernes lønsedler og kontrakter.

- Det synes vi er rigtigt OK, siger hun til TV SYD. Vi har set den undersøgelse, der kom i foråret. Der fik vi nogle anbefalinger. Dem er vi gået i gang med at følge op på – styk for styk.

Læs også Region Syddanmark får massiv kritik fra Rigsrevisionen

 

Fyens Stifttidende har gennem et år afdækket, at en lang række topchefer har haft nogle særdeles lukrative kontrakter, som ikke følger overenskomsterne.

Senest har avisen afdækket, at fire ud af fem topdirektører i Region Syddanmark har fået udbetalt fuld bonus for deres arbejde i 2015. Selv om året afslørede den ene skandale efter den anden, bl.a. omkring den tidligere regionsrådsformand Carl Holst.

Afsløringerne omfatter også åremålsansættelserne af chefer, som har modtaget et gyldent håndtryk, når kontrakterne udløber – selv om de fortsætter i et nyt ansættelsesforhold. F.eks. tjente en chef for Friklinikken i Give over to millioner kroner om året.  Han fik bl.a. udbetalt løn for 30 timers overarbejde hver måned – uden dokumentation eller en skriftlig aftale.

 

Vi har set den undersøgelse, der kom i foråret. Der fik vi nogle anbefalinger. Dem er vi gået i gang med at følge op på – styk for styk,

Jane Kraglund, regionsdirektør, Region Syddanmark

En laboratoriechef har fået udbetalt 2,7 mio. kr. i fast overarbejdstillæg gennem otte år.

- Rigsrevisionen finder det kritisabelt, at Region Syddanmark gennem otte år har udbetalt et millionbeløb i merarbejde til en af regionens chefer i strid med gældende regler, fremgik det af Rigsrevisionens stikprøvekontrol i foråret.