SF og Enhedslisten: Få nu styr på krav mod Carl Holst

De to partier mener, at Region Syddanmark skal opgøre sit krav mod den tidligere regionsrådsformand – også selvom politiet fortsat efterforsker sagen.

Et flertal i regionsrådet besluttede i slutningen af november, at regionen skal forfølge et krav om tilbagebetaling, men det samme flertal mener også, at regionen skal afvente politiets undersøgelser.

Den beslutning er både SF og Enhedslisten uenig i. Begge partier siger nu, at det er på tide, at få overblik over hvad Carl Holst måtte skylde Region Syddanmark.

- Vi vil gerne have, at vi nu kommer i gang med at få talt sammen, hvad den mand skylder regionen og regionens borgere. Så det vores forslag går ud på er, at nu skal vi løfte hænderne og komme i gang med at regne, siger regionsrådsmedlem Ida Damborg til TV SYD.

Det sker bl.a. fordi sagen allerede har været længe undervejs. For et år siden slog regionsrådsformand Stephanie Lose fast, at regionen kan have et tilbagebetalingskrav mod Carl Holst, men hvor stor kravet er ved tilsyneladende hverken regionen eller Carl Holst.

Tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) kan vente et sagsanlæg om tilbagebetaling af uretmæssig brug af midler
Tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) kan vente et sagsanlæg om tilbagebetaling af uretmæssig brug af midler

 

- Jeg har nu i mere end et år ventet på, at jeg blev mødt med et krav, jeg vil gerne høre kravet, jeg vil gerne høre begrundelsen for kravet, siger Carl Holst til TV SYD.

 

Selv mener Carl Holst ikke, at han skylder Region Syddanmark penge og han mener heller ikke, at på noget tidspunkt har overtrådt reglerne.

- Overhovedet ikke og derfor afventer jeg også, at man rejser et erstatningskrav og konkretiserer, hvad det er man mener, jeg har brugt midler til, som jeg ikke havde lov til at bruge, siger Carl Holst til TV SYD.