Sparekatalog sendt i høring

Politikerne i Region Syddanmark beder om reaktioner fra borgere, kommuner og organisationer til et sparekatalog på sundhedsområdet. Der skal spares 187 millioner.

Budgettet er vedtaget i efteråret, men nu skal besparelserne føres ud i livet. Det skal regionsrådet besluttet den 25. april. Men forinden sendes kataloget i høring  frem til sidste dag i februar.

- Vi sender vores forslag til besparelser i høring, fordi vi gerne vil høre de argumenter, der taler for og imod de enkelte forslag, siger regionsrådsformand Stephanie Lose. Vi kan desværre ikke undgå at skulle spare, men vi kan sørge for at have alle relevante overvejelser med, når vi træffer den endelige beslutning om, hvor der skal spares.

Fakta om høringen

I regionens budget for 2016 mangler der 200 millioner kroner på sundhedsområdet, som skal findes via besparelser. De 187 millioner kroner skal spares inden for somatikken, mens de resterende knap 13 millioner kroner skal spares på administrationen i regionshuset. Bl.a. er der forslag om at lukke sygehusene i Give og Tønder.

Det sparekatalog, der nu er sendt i høring, rummer forslag til besparelser for 210 millioner kroner. Kataloget omfatter også besparelser på psykiatriområdet.

Høringssvar kan indsendes på Region Syddanmarks hjemmeside.