Stor fyringsrunde i mediekoncern: - Den sorteste dag længe

54 stillinger er onsdag blevet nedlagt hos Jysk Fynske Medier. 41 medarbejdere har fået en fyreseddel. Fyringsrunden rammer særlig hårdt i Sydjylland.

Ledelsen på Jysk Fynske Medier gennemførte onsdag formiddag de varslede afskedigelser i koncernen.

Det betyder, at 54 stillinger er blevet nedlagt.

41 medarbejdere er blevet fyret, nogle har valgt en frivillig fratrædelse, en enkelt er gået ned i tid, og fire er flyttet til ledige stillinger.

Fyringerne er især gået ud over fotograferne. Her er 13 af 25 blevet fyret.

Det bekræfter ansvarshavende chefredaktør Peter Orry over for TV SYD.

Trykket stemning

Ifølge tillidsmand på Jydske Vestkysten Steffen Lilmoës rammer de mange fyringer især det sydjyske område. Det sker blandt andet, fordi Expressbureauet bliver nedlagt.

Også Printcentralen i Esbjerg bliver hårdt ramt. Her er otte medarbejdere, ifølge TV SYDs oplysninger, blevet fyret. 

Planen er, at robotter fremover skal fremstille en stor del af koncernens printsider.

- Der er en ufattelig trykket stemning her i Esbjerg. Det er nok den sorteste dag meget længe. Selvom man ikke er blandt de fyrede, er der ikke nogen, der kan glæde sig, siger Steffen Lilmoës til TV SYD.

De medarbejdere, der bliver berørt af afskedigelserne, er ikke blevet fritstillet. Det betyder, at de skal fortsætte med at arbejde i deres opsigelsesperiode.

- Jeg synes, ledelsen skulle have tilbudt de fyrede medarbejdere en fritstilling, men det har de valgt ikke at gøre, fortæller Steffen Lilmoës.

Flere sparerunder de seneste år

Med de seneste besparelser er Jysk Fynske Medier gået fra at have godt 500 redaktionelle medarbejdere til nu 380 medarbejdere.

Jysk Fynske Medier er landets næststørste mediekoncern og ejer blandt andet Jydske Vestkysten, Fredericia Dagblad, Vejle Amts Dagblad og Horsens Folkeblad.

Hvor i koncernen, de 54 stillinger præcis bliver nedlagt, er endnu ikke offentliggjort.