Sygeplejestrejke medfører nyt efterslæb af udskudte behandlinger

I sidste uge blev 3608 behandlinger udskudt, heraf 1372 i Region Syddanmark. I alt 45.951 er blevet udskudt under sygeplejerskestrejken.

I sidste uge blev yderligere 3608 behandlinger udskudt som følge af sygeplejerskestrejken.

Det fremgår af tal fra de fem regioner.

I Region Syddanmark drejer det sig om 1372 behandlinger, som blev udskudt, oplyser regionen på sin hjemmeside. 

Dermed stiger antallet af udskudte behandlinger under sygeplejerskestrejken til 45.951.

Strejken har stået på siden 19. juni.

I en pressemeddelelse fra Dansk Sygeplejeråd siger formand Grete Christensen, at det er forventeligt, at antallet af udskudte behandlinger vil stige.

- Det har vi det selvfølgelig ikke godt med som sygeplejersker, men det er den eneste måde, vi kan få arbejdsgiverne i tale på, siger hun.

Modsat de øvrige regioner opgør Region Syddanmark ikke tallene i henholdsvis ambulante aftaler og kirurgiske indgreb. 

Uden at medregne Region Syddanmark er der under strejken blevet udskudt i alt 21.124 ambulante aftaler. I alt 6539 kirurgiske indgreb er blevet udskudt.

Med til billedet hører, at 15.429 af de patienter, der er blevet udskudt i det offentlige, er blevet sendt videre til et privat tilbud i stedet. Det skyldes, at man som patient har ret til behandling inden for 30 dage.

Sundhedsøkonom Jakob Kjellberg fra Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - sagde i sidste uge, at antallet af udskydelser endnu ikke er kritisk for sundhedsvæsenet, om end det kan være til gene for patienterne.

Han pegede derimod på, at strejken først for alvor vil kunne mærkes, hvis den fortsætter i hele august og ind i september.