Troels Ravn: Responstider skal være mere præcise

Ambulancernes responstid, altså den tid det tager, der går, før ambulancen er ved patienten skal nu være mere præcis.

Minutter - eller sekunder - kan afgøre liv eller død når man venter på en ambulance.

Regions Syddanmark målsætning er en responstid på 8,5 minutter i gennemsnit. Det gennemsnit lever de op til, viser tal på regionens hjemmeside. Men tallene viser ikke noget om, hvordan tiderne fordeler sig rundt om i byerne i regionen.

Det bekymrer folketingsmedlem Troels Ravn (S), der selv bor i Veje. Han foreslår derfor, at responstiderne skal måles i de enkelte postnumre i hele regionen.

- Netop ved at få responstiderne delt på postnumre, så får vi et mere præcist og mere retvisende billede af de responstider, ambulancerne har, siger Troels Ravn til TV SYD.

quote

Vi skal være sikre på, at vi får den absolut bedste ambulancedækning, så også borgere i landsdistrikterne kan være sikre på, at ambulancen kommer som den skal.

Troels Ravn, folketingsmedlem (S), Vejen

Formanden for Region Syddanmarks Præhospitaludvalg, Thyge Nielsen (V), kan ikke se, at tallene fortæller noget nyt.

- Vi ved godt, at der vil være store udsving mellem de forskellige postnumre. Det er jo logisk, at hvis du bor i et postnummer, hvor der er ambulance, så vil du have hurtigere responstid end hvis du bor i et postnummer, hvor der ikke er ambulance, forklarer udvalgsformanden.

Men de mere præcise tal kan vise om ambulancedækningen fungerer optimalt, mener Troels Ravn.

- Vi skal være sikre på, at vi får den absolut bedste ambulancedækning, så også borgere i landsdistrikterne kan være sikre på, at ambulancen kommer som den skal. Såvel som befolkningen i de større byer.

Et enigt regionsråd besluttede mandag at se nærmere på, hvordan man kan få mere information om responstiderne i Region Syddanmark.