TV der bevæger dig

Udviklingen i Region Syddanmark får ny direktør

Et enigt regionsråd i Region Syddanmark godkendte mandag aften ansættelsen af Jørgen Bjelskou som ny koncerndirektør for Regional Udvikling i Region Syddanmark.

Jørgen Bjelskou er ansat fra 1. marts 2017 som Koncerndirektør for Regional Udvikling i Region Syddanmark. Foto: Region Syddanmark

Som direktør for Regional Udvikling får Jørgen Bjelskou det overordnede ansvar for, at Region Syddanmark bringer sig i spil som dynamoen for at skabe vækst og udvikling i regionen i samspil med kommunerne, erhvervslivet, grænseegnens og arbejdsmarkedets parter og uddannelses- og videninstitutionerne.

Regionsrådsformanden glæder sig til at få den nye direktør med ombord.

- Den brede erfaring fra staten, det kommunale og det private erhvervsliv giver Jørgen Bjelskou en perfekt profil i forhold til den opgave, han skal i gang med – at skabe fortsat vækst og udvikling i Region Syddanmark, siger Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse.

Jørgen Bjelskou afløser Michael Evan Goodsite i jobbet som koncerndirektør i regionen. Michael Evan Goodsite rykkede 1. december 2016 til Syddansk Universitet.

Den brede erfaring fra staten, det kommunale og det private erhvervsliv giver Jørgen Bjelskou en perfekt profil i forhold til den opgave, han skal i gang med.

Stephanie Lose, formand, Venstre, Region Syddanmark

Jørgen Bjelskou vil som koncerndirektør for Regional Udvikling referere til regionsdirektør Jane Kraglund. Han udgør sammen med regionsdirektøren og to øvrige direktører Region Syddanmarks koncerndirektion, som er regionens øverste administrative ledelse.

- Jørgen Bjelskou er den helt rigtige til jobbet med en meget spændende og relevant baggrund. I koncerndirektionen har vi fokus på det tværgående samarbejde, hvor alle byder ind. Jeg er overbevist om, at Jørgen Bjelskou vil fungere rigtig godt i det samspil, siger regionsdirektør Jane Kraglund.

Den nye koncerndirektør begynder i sit nye job den 1. marts 2017. Han glæder sig til at komme i gang.

- Region Syddanmark har formuleret en ambitiøs strategi om regionens rolle som central medspiller i forhold til at skabe vækst og arbejdspladser i hele regionen. Strategien har et stærkt udgangspunkt med blandt andet globalt førende virksomheder, den geografiske placering som brohoved til det store tyske marked og stærke uddannelses- og forskningsinstitutioner. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for eksekveringen af strategien, slutter den nyansatte koncerndirektør for regional udvikling.

Der var 26 ansøgere til stillingen. Regional Udvikling i Region Syddanmark er organiseret i et sekretariat og fem afdelinger med i alt 115 medarbejdere.