TV der bevæger dig

ROYAL RUN 2020

Royal Run udsættes til september

På grund af covid-19 udsættes Royal Run til den 6. september. Løbet er allerede udsolgt i Sønderjylland, hvor der bliver folkefest i Sønderborg.

Kronprinsparret glæder sig til Royal Run, der bliver flyttet til september. Foto: Kongehuset

Kronprinsen er med i feltet, når Royal Run kommer til Sønderborg søndag d. 6. september. Foto: Jan Kejser

1 af 2

Selvom der fortsat er mere end to måneder til, at Royal Run '20 efter planen skulle afvikles 2. pinsedag, mandag den 1. juni, har arrangørerne valgt at udsætte Royal Run til søndag den 6. september.

Udskydelsen sker på grund af den nuværende situation med coronavirus-udbruddet i Danmark: 

- Vores absolut vigtigste opgave er at sikre sikkerheden og sundheden for de deltagere og tilskuere, der bakker op om Royal Run. Derfor har vi valgt at træffe beslutningen om at udsætte begivenheden, og vi er meget taknemmelige for, at vi sammen med vores lokale arrangører på forholdsvis kort tid har kunnet finde en ny dato, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i Danmarks Idrætsforbund.

Kronprinsparret har netop udtalt sig om aflysningen

- Vi har i hele familien glædet os til at snøre løbeskoene til Royal Run. Men på grund af den aktuelle situation med COVID-19/coronavirus er vi desværre nødt til at udskyde årets løbefest til 6. september i Danmark og den 30. august i Grønland.

- Vi vil gerne opfordre alle løbeglade - unge som ældre - til at bevare glæden og begejstringen for motion, følge myndighedernes anbefalinger og til at væbne sig med tålmodighed.

- Vi håber alle seks, at Royal Run kan blive et stort samlingspunkt efter sommerferien, og at alle indtil da passer på sig selv - og hinanden, lyder det fra Kronprinsparret.

Læs også Royal Run: Udsolgt på tre dage

- Den helt rigtige beslutning

Royal Run er et landsdækkende motionsløb, som H.K.H. Kronprins Frederik tog initiativ til i forbindelse med sin 50 års-fødselsdag i 2018, og siden da er interessen for at være med blevet større år for år. Det foregår på samme dag i fem byer i Danmark. I år er det første gang, at Royal Run skal løbes i Sønderjylland, og interessen har været mildest talt overvældende. Samtlige startnumre blev revet væk på få dage, og med 20.500 løbere er der lagt op til en regulær folkefest.

Vi håber, at rigtig mange har forståelse for situationen og stadig har lyst til at være med til den her store folkefest, selvom datoen nu bliver en anden.

Per Hussmann, eventchef, Sport Event Syd

Det bliver med Sønderborg som omdrejningspunkt, og det bliver kronprinsen selv, der skyder løbet i gang i Sønderborg, hvor han også løber "one mile"-distancen på cirka 1,6 km.

- Det er den helt rigtige beslutning i den nuværende situation at udskyde løbet, siger eventchef Per Hussmann fra Sport Event Syd, der er den lokale arrangør af Royal Run Sønderjylland til TV SYD.

- Vi håber, at rigtig mange har forståelse for situationen og stadig har lyst til at være med til den her store folkefest, selvom datoen nu bliver en anden, fortsætter Per Hussmann. 

Per Hussmann fra Sport Event Syd forsikrer, at Royal Run Sønderjylland stadig bliver en stor folkefest, selvom datoen er rykket til søndag den 6. september.

Startnumre gælder stadig

- Vi ved godt, at det kan komme på tværs af folks planer, men vi håber på forståelse, og jeg er sikker på, at vi nok skal få den store løbefest, som vi har lagt op til. Det bliver bare først til september, siger Per Hussmann.

Alle, der har tilmeldt sig Royal Run Sønderjylland, er stadig tilmeldt løbet, selvom datoen er ændret. Hvis man ikke har mulighed for at deltage, tilbyder arrangørerne to muligheder:

  • Man kan sælge/overdrage sit startnummer til en anden løber
  • Man kan få sine penge tilbage

Hvis man vil overdrage sit startnummer til en anden løber, bliver det nu muligt at overdrage nummeret gebyrfrit. Det betyder, at den nye løber vil blive registreret med sit eget navn og nummer og også vil modtage den officielle Royal Run-løbetrøje med posten. 

- Normalt er der et gebyr for den praktiske håndtering af overdragelsen af startnumre, men i den nuværende situation tilbyder vi naturligvis at gøre dette kvit og frit, forsikrer Per Hussmann.

Hvis man ønsker at få sine penge tilbage, kan man også det. Det kommer der nærmere information om.

Mest sete på tvsyd.dk