Borgmester kunne følge med kronprinsen. Altså...

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen er slet ikke i samme form som kronprinsen. Alligevel er han tilfreds med søndagens Royal Run.

 - Ja, jeg kunne følge med kronprinsen. Altså de første fem meter, griner Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.

- Det er tydeligt, at kronprinsen er i god form. For mig var det drønhårdt, men jeg kom igennem, og der var mange gode tilråb fra fok undervejs, så det var dejligt, siger en tydelig veltilpas borgmester, da TV SYD taler med ham efter hans one mileløb på 1,6 kilometer gennem sin egen by. De første fem meter altså sammen med blandt andet kronprinsen, formanden for præsidiet for Genforeningen, Thomas Andresen, og ministerpræsident i Slesvig-Holsten, Daniel Günther.

Kronprinsen så rigtigt

- Jeg tænker, at kronprinsen så fuldstændig rigtigt, da han i sin tid satte Royal Run i gang. Her er jo en fantastisk opbakning, vi skal alle have motion, og i næsten to år har vi savnet at komme ud og være sammen om gode ting. Det er vi nu, og folk kommer fra kryds og tværs. Jeg har både set økonomidirektøren fra Danfoss og folk fra et beboersted.

quote

Nu håber jeg bare på, at dette kan blive gentaget, for sønderjyderne bakker jo op. Alle er glade og stolte

Erik Lauritzen, borgmester, Sønderborg

Det kongelige løb trak 35-40.000 mennesker til Sønderborg, og det passer i den grad borgmesteren.

- Dette er en festlig og perfekt afslutning på genforeningsarrangementerne. Nu håber jeg bare på, at dette kan blive gentaget, for sønderjyderne bakker jo op. Alle er glade og stolte, siger Erik Lauritzen.

Tour de France

Næste sommer kommer et endnu større arrangement til byen på kanten af Alssund, når cykelløbet Tour de France lægger vejen forbi. Der ventes op til dobbelt så mange gæster i Sønderborg.

- I dag var generalprøven, siger en tilfreds borgmester Lauritzen.

Se eller gense højdepunkterne fra Royal Run i Sønderborg lige her.