Royal Run er ikke kun træning, men også samvær og kolde afvaskninger

20 mænd sveder sammen for at blive klar til kronprinsens Royal Run til maj næste år. Og de er ikke kun sammen om blive klar til den fysiske udfordring. De hygger sig også i hinandens selskab.

Den Royale Træningsklub er en gruppe på 20 mænd i alderen plus 60 år.

quote

Sundhed er jo mange ting og ikke kun det med at træne, men også at man rent menneskeligt har det godt. Og det har man jo, når man finder gode kammerater og nogen at lave ting sammen med.

Poul Svenborg, Den Royale Træningsklub, Esbjerg

TV SYD følger deres kamp for at komme i form til den 21. maj, hvor kronprinsen fejrer sin 50 års fødselsdag ved at løbe i en række byer - blandt andet i Esbjerg.

De 20 mænd har nu mødtes til træning med benstræk og armbøjninger igennem to og en halv måned. Nu tager de sig også en aften med masser af hygge, en god latter og lækker mad og drikke. 

- Sundhed er jo mange ting og ikke kun det med at træne, men også at man rent menneskeligt har det godt. Og det har man jo, når man finder gode kammerater og nogen at lave ting sammen med, mener en af den royale klubs medlemmer Poul Svendborg. 

Royal Run er andet end svedig træning. Det er også kammeratskab med god mad og drikke.
Royal Run er andet end svedig træning. Det er også kammeratskab med god mad og drikke.
Foto: Finn Grahndin

Mændene mødtes i Skovlylejr og Kursuscenter i Ribe, hvor den udover mad og drikke også stod på tæsk med birkeriset og kolde afvaskninger.

- Nu har vi trænet længe, og så er det bare skønt, vi også kan lære hinanden at kende på en rigtig god måde, siger John Sydbøge.