Royal Run midtvejsstatus: De sveder og puster for at nå målet

20 mænd i deres bedste alder kæmper om at komme i form, så de kan løbe med kronprinsen til næste år. De er blevet vejet og målt én gang. Det var ikke for godt. Alt for mange kilo og alt for få muskler. Nu er de midtvejs og skal bedømmes igen.

20 mænd plus 60 år kæmper om at komme i form for at løbe med kronprinsen i Royal Run til næste år.

quote

De lever lidt for godt, når de kommer hjem. Det dur ikke, hvis de bare spiser det mere eller drikker det mere rødvin, bare fordi man har trænet.

Heidi Juul Jensen, fysioterapeut, Esbjerg Kommune.

De er blevet vejet og målt en gang. Det var ikke for godt. Alt for mange kilo, alt for meget fedt og alt for få muskler i det hele taget.

Siden har den stået på motion og sund mad - for det meste. Nu er de midtvejs - og skal måles og vejes igen. 

For nogle af de 20 mænd er dagens målinger ikke så tosset. 

Midtvejsstatus på vægt og kondition for medlemmer af Den Royale Løbeklub i Esbjerg. Klubben består af 20 mænd over 60 år.
Midtvejsstatus på vægt og kondition for medlemmer af Den Royale Løbeklub i Esbjerg. Klubben består af 20 mænd over 60 år.
Foto: Finn Grahndin, TV SYD.

Poul Svendborg har tabt sig over 8 kilo. 

Men det er ikke alle, som har klaret de seneste måneders livsstils ændring så flot.

Kurt Christensen har ikke tabt fedt, men muskelmasse, og det er ikke så godt:

- Jeg må have nogle flere muller, det må jeg jo så træne på.

De er mænd fra 60 år og opefter og lever med nedtællingen. De er også blevet en mand mindre på holdet. Død af kræft. Det får mændene til at give den en ekstra skalle. 

Men fristelser lurer lige om hjørnet. Formaninger og from levevis bliver åbenbart tit forstyrret - af god mad og rødvin:  

quote

Det første store skridt er nået, og skal vi til og i gang med det her løbetræning, så vi er klar til at løbe med kronprinsen, når han fylder år.

Poul Svendborg, Den Royale Træningsklub, Esbjerg

- De lever lidt for godt, når de kommer hjem. Det dur ikke, hvis de bare spiser det mere eller drikker det mere rødvin, bare fordi man har trænet. Man skal også ændre det der hjemme, siger mændenes coach og vejleder Heidi Juul Jensen, som er fysioterapeut ved Esbjerg Kommune.

Men uanset hvad - mændene er klar til at komme i gang med selve løbetræningen.

- Det første store skridt er nået, og skal vi til og i gang med det her løbetræning, så vi er klar til at løbe med kronprinsen, når han fylder år, siger en af Den Royale Træningsklubs sværvægtere Poul Svendborg.