KRONPRINS FREDERIK 50 ÅR

DANMARKS KOMMENDE KONGES LIV MED SYD- OG SØNDERJYDERNE

Gennem årene har mange syd- og sønderjyder mødt Kronprinsen – er du en af dem og har du lyst til at dele den med os andre?
Så upload dine billeder eller videoer til TV SYD’s tidslinje og skriv gerne en lille tekst om din oplevelse – klik her for at uploade billeder og video.

70'erne og 80'erne

Kronprins Frederik har tilbragt sine somre på Gråsten Slot, siden han var helt lille, sammen med sin mormor, sine forældre og sine fætre og kusiner fra andre af Europas kongehuse. Se mange af de gamle billeder her.

Læs hele artiklen

1992

En ung Kronprins Frederik ankom til Varde Rådhus i forbindelse med byens 550 års jubilæum. I byrådssalen fik han overrakt en video af sine forældres besøg i byen tidligere på året.

1996

Kronprins Frederik er protektor for foreningen Plant et Træ, og han ankom i helikopter til Vejle for at indvie en ny skole-skov formet som et træ.

2003

Kronprins Frederik klipper snoren og markerer åbning af den nye motorbane i Padborg, hvor også Prins Joachim er til stede. De to prinser iklædt racertøj og Cortina kører ud på banen.

2004

Kronprinsparret blev gift i Vor Frue Kirke i København tre måneder tidligere. Da parret trådte ud på balkonen på Sønderborg Rådhus, forlangte de 50.000 tilskuere et kys. Besøget i Sønderborg markerede slutningen på årets sommertogt.

2004

Årets brudepar, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, besøgte Legoland for at indvie en model af deres hjem Fredensborg. Der er brugt knap 370.000 klodser på modellen af slottet i Nordsjælland.

2005

Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik åbner Danfoss Universe. Se Frederik håndtere en gravemaskine og spille bordfodbold med vandstråler.

2005

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary får ved Gråsten Slot overrakt en ny tennispavillon af Sønderjyllands Amt repræsenteret ved amtsborgmester Carl Holst. Det er dog Kronprinsesse Marys gravide mave, som vækker størst opmærksomhed blandt fotograferne. Hun er her gravid med Kronprinsparrets første barn, Prins Christian.

2005

Kronprins Frederik overrakte medaljer i Fredericia, som var vært for VM i den hårde sportsgren triatlon.

2006

Kronprinsparret er på deres første officielle besøg i Sydslesvig. Mange tyskere er mødt frem for at hilse på de royale. Kronprinsen er meget populær i udlandet. Han er på dette tidspunkt netop kåret til verdens mest romantiske mand af et internationalt kendis-magasin.

2007

En uniformeret Kronprins var blandt deltagerne, da 3.000 befalingsmænd fra hjemmeværnet mødtes i Fredericia for at diskutere, hvordan værnet får korpsånden tilbage efter flere år med reformer.

2008

Åbning af udstilling på Koldinghus: Kronprins Frederik ankom til Koldinghus, hvor borgmester Per Bødker hilste på. Også Grev Ingolf og Susi tog imod i slotsgården. Anledningen var 200-året for den voldsomme brand, der lagde Koldinghus i ruiner. Frederik åbnede ved samme lejlighed udstillingen "Da spaniolerne kom - et kulturmøde 1808".

2008

Kronprinsparret ankommer til Prins Joachim og Marie Cavalliers bryllup i Møgeltønder Kirke.

2008

Dannebrog anduver Haderslev havn med Kronprinsparret og deres børn. Efter en festlig velkomst på kajen fortsatte Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary videre til officielt besøg i Haderslev og Vojens. Det var første stop på årets sommertogt rundt i landet.

2008

Kronprinsparret var for første gang nogensinde på officielt besøg hos det tyske mindretal i Danmark. Parret besøgte bl.a. Den Tyske Efterskole i Tinglev, Den Tyske Børnehave og Det Tyske Gymnasium.

2009

I anledning af hjemmeværnets 60 års jubilæum var flagene hejst i Nymindegab, hvor kongefamilien aflagde byen et besøg. Både Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary var krøbet i uniform den dag.

2009

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary besøger en dansk børnehave i Flensborg og skal svare på spørgsmål om madlavning og smykker.

2009

Kongefamilien var samlet på sommerresidensen Gråsten Slot, og pludselig ankommer Kronprinsparret og deres tre børn i en anonym rød Saab. Det var kun en ekstra bonus til de fremmødte mennesker, der ikke havde regnet med at se Kronprins Frederik og hans familie.

2009

Kronprins Frederik indviede verdens største havmøllepark, Horns Rev 2. De i alt 91 møller vil producere grøn strøm svarende til 200.000 husstandes årlige elforbrug. Indvielsen fandt sted på beboelsesplatformen Poseidon, der ligger ca. 30 kilometer fra den jyske vestkyst. Til stede ved indvielsen var blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen, DONG Energy’s bestyrelsesformand Fritz H. Schur og DONG Energy’s administrerende direktør Anders Eldrup.

2011

Kronprins Frederik står for den officielle åbning af VM i curling for kvinder i Esbjerg og sender den første sten hen ad isen.

Læs hele artiklen

2011

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var blandt gæsterne til godsejer og legoarving Anders Kirk Johansens bryllup i Stouby Kirke øst for Vejle.

Læs hele artiklen

2013

De traditionelle sommerbilleder af kongefamilien blev taget foran Gråsten Slot.

Læs hele artiklen

2013

Kronprins Frederik satsede på at få en bov med hjem til fryseren, da han var på jagt i Gludsted Plantage.

Læs hele artiklen

2013

Kronprins Frederik så Esbjerg fB tabe 2-1 til Salzburg i Europa League.

Læs hele artiklen

2013

Der blev ikke taget hensyn, da Kronprins Frederik sejlede matchrace mod det danske stortalent, Nicolai Sehested.

Læs hele artiklen

2013

Kronprins Frederik dukkede i al hemmelighed op i Jels og gennemførte en halv ironman.

Læs hele artiklen Se læsernes billeder

2017

Kronprins Frederik indvier Tirpitz-museet i Blåvand. Museet er på CNNs liste over de mest spektakulære byggerier i verden i 2017.

Læs hele artiklen

2017

De fire kongelige børn var sammen med deres forældre til indvielse af det nye Lego House i Billund.

Læs hele artiklen

2018

En gang om måneden mødes traumatiserede krigsveteranfamilier i en naturklub. En søndag fik de besøg af en helt særlig person.

Læs hele artiklen
Har du et minde med Kronprinsen? Så kan du sende dit billede eller video til os her og få det tilføjet til tidslinjen.

Indsend billede og/eller video